Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Vedriš: "Tražio sam plan B za financijsku stabilnost, ne smijemo prodavati igrače samo zato što su zanimjivi tržištu"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 20:31

Jedan od istaknutijih članova Skupštine nije bio zadovoljan financijskim planom za 2024.

Mladen Vedriš, jedan od istaknutijih članova Skupštine, bio je nezadovoljan Dinamovim financijskim planom za 2024. godinu. I na glasovanju je bio među trojiom suzdržanih. No, ipak je prvo počeo s novim Statutom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

"Ne zovimo ovo krajem jedne epizode, nego početkom očekivanja koja nisu ništa manja nego prijašnjih godina. U trećem mjesecu, kad završava mandat ove Skupštine bira se nova Skupština. Imate dvije liste, ti ljudi koji čine novu Skupštinu biraju nove operativne organe. To je novi početak", rekao je Vedriš.

Što ako gradski Ured odbaci ovu odluku i Skupštinu iz rujna?

"Postoje pravni rizici, s njima se treba nositi, ako bude kakvih drugačijih tumačenja, onda se ovaj saziv mora nositi s tim odlukama."

Što je problematično u financijskom planu?

"Ja sam u svojoj raspravi postavio pitanje plana B. u sadašnjem planu, koji je zahtjevan, od 51,5 milijuna eura, a prihodi su bili većinom na dvije razine, od prodaje igrača i nagrada u Europi. Prihodi su za Europsku ligu i Ligu prvaka četiri-pet puta veći od onoga što možemo sad očekivati. Ne smije biti politika da se prodaje igrače, koje tržište hoće, već moramo vidjeti što je za natjecanje i kvalitetu kluba bitno, koji su to igrači i koji će izaći u momčadi. Pitanje je bilo, promišljamo li kako te prihode ostvariti, ili ćemo doći u još težu situaciju i pod factoring da ćemo prodavati buduća potraživanja."

Ima li Vedriš ambicije za predsjednika ili dopredsjednika?

"Moja ambicija je da bude Dinamo što bolji i kvalitetniji, a osobne funkcije prepustimo novoj Skupštini da prepoznaju koji su to ljudi, koji su kvalitetni za funkcije."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoSkupština GNK DinamoStatut GNK Dinamo

Ostale Vijesti