REUTERS/Scott Heppell
REUTERS/Scott Heppell

Većina engleskih medija opet kritizira Gvardiola, ali hvali Kovačića

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 08:47

Jedino je Eurosport obojici naših reprezentativaca dao istu ocjenu - 7

Manchester City je preokretom na St. James’ Parku pobijedio Newcastle 3-2 I približio se prvoplasiranom Liverpoolu koji svoj dvoboj 21. kola engleskog nogometnog prenstva igra u nedjelju, a oba hrvatska reprezentativca odigrala su cijelu utakmicu za momčad Pepa Guardiole.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjećamo, Bernardo Silva doveo je City u vodstvo u 26. minuti, no Alexander Isak i Anthony Gordon u 35. i 37. pogodili su za preokret. Međutim, gosti su u drugom poluvremenu osvojili tri boda zahvaljujući pogocima Kevina De Bruynea iz 74. i Oscara Bobba iz 91. minute.

Dakako, zabavno je baciti pogled na ocjene Gvardiolu i Kovačiću u engleskim medijima.

Manchester Evening News je Gvardiolu dao ocjenu 5, a Kovačiću 6.

O Gvardiolu su napisali: "Ova utakmica činila se kao sažetak njegove sezone. Odigrao je nekoliko dobrih lopti prema naprijed, ali nije bio dobar u obrani i Newcastle je to iskoristio."

O Kovačiću pišu: "Naporno je radio i zaslužio mjesto u momčadi iako nije konstantno uspijevao pomoći momčadi u zadržavanju kontrole."

Goal je također Gvardiola ocijenio s 5, a Kovačića sa 6.

"Gvardiol je imao nekoliko dobrih trenutaka, ali i dalje mu nedostaju bolje pozicioniranje i nogometna inteligencija", dočim je Kova "Fantastično pokretao igru, trebalo mu je jako malo vremena kako bi se priviknuo na Cityjev stil."

Zanimjivo, i Daily Mail je našim reprezentativcima dao 5 odnosno 6.

“Osjećala se oštrina kad je Pep Guardiola potrošio više od minute da privuče Gvardiolovu pozornost i žalio se na njegovu igru u obrani”, piše za Joška, dok se za Matea dodaje: “Općenito bi mogao učiniti više da se uključi u izgradnju napada i još uvijek čeka da stvarno postigne svoj korak u dresu Cityja”, kao da je onaj gol na nedavnom klupskom SP-u bio “nestvaran”.

Portal One Football, pak, Gvardiolu je dao 6, a Kovačiću 6.5.

“Kao i njegovi suigrači mučio se u prvom poluvremenu. No ušao je u igru i njegova je kvaliteta u posjedu podcijenjena”, piše za Gvardiola.

“Osim jedne loše pete unatrag u prvom poluvremenu, nastavio je svoju nedavnu dobru formu. Postaje važan dio postave Pepa Guardiole”, piše za Kovačića.

Eurosport je, pak, Gvardiolu i Kovačiću dao po sedam, uostalom, evo svih ocjena s portala te televizijske kuće:

Newcastle: Dubravka 8, Trippier 7, Schar 7, Botman 6, Burn 7, Longstaff 6, Guimaraes 7, Miley 7, Almiron 7, Isak 7, Gordon 7 Substitutes: Hall 7

Man City: Ederson 6, Walker 7, Dias 7, Ake 7, Gvardiol 7, Rodri 8, Kovačić 7, Bernardo 8, Foden 7, Doku 7, Alvarez 7 Substitutes: Ortega 7, De Bruyne 9, Bobb 7

I za kraj, naša Sofa, ali algoritam, dakle umjetna inteligencija:


(G)


Tagovi

Manchester CityNewcastleNewcastle UnitedPremier liga RusijeJoško GvardiolMateo KovačićPep Guardiola

Ostale Vijesti