Večer favorita u Premiershipu! Pobjeda Chelseaja u gradskom derbiju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.02.19. | 22:46

Vrijedna pobjeda za Maurizija Sarrija.

 

Velika večer za favorite u 28. kolu Premiershipa. Pobjede su ostavili Chelsea, Arsenal, Liverpool i oba kluba iz Manchestera, a najzanimljiviji dvoboj svakako je bio gradski derbi između Bluesa i Tottenhama.

> Kepi klupa za nagradu, Sarri: Ovo je poruka svim igračima

U vrlo sadržajnoj utakmici, momčad Maurizija Sarrija upisala je pobjedu rezultatom 2-0, iako je pobjeda mogla otići na obe strane. Kod Spursa, najopasniji su bili Son Heung Min, Harry Kane i Christian Eriksen, a gredu je u 35. minuti utakmice odličnim udarcem pogodio Harry Winks. Prije toga, Gonzalo Higuain je imao fantastične prilike – jednom je pogodio stativu, dok mu je drugu servirao Hugo Lloris, ali oba puta Argentinac nije bio dovoljno precizan.

Prvi pogodak vidjeli smo u 57. minuti kada je Pedro iskoristio asistenciju Cesara Azpilicuete i pogađa za vodstvo 1-0 te oduševljenje domaćih navijača na Stamford Bridgeu.

Pokušali su kontrirati rivali u bijelom dresu, prvenstveno preko Kanea, ali nije išlo. Točku na i, te mir u kući Maurizija Sarrija, postavio je igrač gostiju Kieran Trippier, autogolom u 84. minuti utakmice za konačnih 2-0.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić startao je u udarnom sastavu, a u 77. minuti zamijenio ga je Ruben Loftus-Cheek.

 

 

U ostalim utakmicama, uvjerljive pobjede ostvarili su Liverpool i Arsenal. Redsi su utrpali pet komada Watfordu, a dvostruki strijelci za domaće na Anfieldu bili su Sadio Mane i Virgil Van Dijk. Posebno je bio lijep prvi pogodak Senegalca koji je petom sa desetak metara od gola prevario gostujućeg vratara Bena Fostera. Još jedan gol upisao je Divock Origi.

Topnici su također zabili pet golova Bournemouthu, a primili su tek jedan. Zabijali su Ozil, Mkhitaryan, Koscielny, Aubameyang i Lacazette, dok je za goste – nakon sumnjivog duela Goslinga i Guendozija, Mousset zabio- ispostavit će se – počasni zgoditak.

Sigurna su bila i dva Manchestera, iako se City pošteno namučio za svoja tri boda. Oni su na Etihadu s minimalnih 1-0 pobijedili West Ham, a jedini gol na utakmici zabio je Sergio Aguero iz penala u 59. minuti utakmice.

S druge strane, desetkovani Crveni vragovi sa 3-1 su riješili gostovanje kod Crystal Palacea. Prva dva gola na utakmici djelo su Romelua Lukakua, dok je Ward smanjio na 2-0. Ipak, Ashley Young otklanja svaku dilemu i postavlja konačni rezultat.

Treba još spomenuti da je Southampton golovima Romeua i Ward-Prowsea pobijedio Fulham sa 2-0.

 

 

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Maurizio SarriOle Gunnar SolskjaerPedro RodríguezKieran TrippierRomelu LukakuAlexandre LacazetteMesut OzilPierre-Emerick AubameyangHenrikh MkhitaryanLaurent KoscielnySadio ManeVirgil van DijkDivock OrigiSergio Aguero

Ostale Vijesti