Vatreno pojačanje iz Beograda: Dokapetan Crvene Zvezde igrat će za Hrvatsku na EURO-u?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.04.16. | 12:30

„Spreman sam za reprezentaciju, okruženje mi je poznato“, rekao je Ibanez u razgovoru za Sportske novosti.

Sve smo bliži velikoj nogometnoj ludici koja će ponovno paralizirati zemlju na mjesec dana i staviti pod tepih sve goruće probleme s kojima se susreće naša zemlja. 'Vatreni' će na prijelazu iz lipnja u srpanj tražiti zadovoljavajući rezultat na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj, a do iskoraka bi se došlo mnogo lakše kada bi imali sigurno pokrivenu, već godinama, deficitarnu poziciju lijevog beka.

Josip Pivarić, koji je konkurirao kao prva opcija Ante Čačića za to mjesto otpao je zbog ozljede, dok alternativama, Domagoju Vidi i Šimi Vrsaljku, lijeva bočna strana nije prirodna.

No, zato bi se rješenje moglo nalaziti u susjednoj Srbiji gdje kapetansku traku Crvene Zvezde, budućeg prvaka Superlige, povremeno nosi bivši dinamovac Luis Ibanez. Četvrti je po redu u kapetanskoj hijerarhiji i prvi stranac s takvim statusom u povijesti Zvezde.

Argentinac s hrvatskom putovnicom igra svoju najbolju sezonu u karijeri, a do ovog je trenutka upisao devet pogodaka i čak 12 asistencija.

„Što se mene, a i Zvezde tiče, hoće li igrati za hrvatsku reprezentaciju, to je doista samo njegova odluka, Zvezda neće utjecati na to. Znam samo da je vrlo karakteran mladić, obiteljski čovjek, koji živi za trening i utakmice, sve nas je oduševio. Ako želi na Europsko prvenstvo s Hrvatskom, Zvezda mu neće biti zapreka, već preporuka“, poručio je Dragan Džajić, čije riječi prenose Sportske novosti.

Protiv takve zamisli ništa ne bi imao ni 27-godišnji Argentinac.

„Nisam opterećen pozivom, igram na visokoj razini i dajem sve od sebe klubu za koji igram. Jednako kao i kad sam igrao za Dinamo. Ako poziv dođe, spreman sam za reprezentaciju, jer mi je okruženje poznato, igrao sam s većinom igrača u Dinamu“, poručio je Ibanez u razgovoru za Sportske novosti, a pritom je izdvojio svoje bivše suigrače i prijatelje, koje, kako tvrdi, „poznaje u dušu“ - Vrsaljka, Badelja, Mandžukića, Brozovića, Pjacu i Kovačica.

Ipak, prva i posljednja bit će Čačićeva…

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Luis IbanezCrvena zvezdaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti