Vardy spasio Leicester od poraza protiv Arsenala

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 07.07.20. | 23:13

Nakon 12 uzastopnih poraza Leicestera na Emiratesu, konačno jedan bod.

S obzirom da je sudbina Manchester Citya u Ligi prvaka sljedeće sezone i dalje pod velikim upitnikom zbog UEFA-ine suspenzije, sada gledamo vrlo neizvjesnu borbu za plasman u najelitnije europsko klupsko nogometno natjecanje, barem kada je Premiership u pitanju.

Arsenal je gotovo uskrsnuo kao feniks, i došao vrlo blizu trojci – Chelseaju, Leicesteru i Manchester Unitedu – ali golom Jamiea Vardya pet minuta prije kraja, Lisice su u večerašnjem ogledu 34. kola uspjele doći do boda na Emiratesu, a konačan rezultat bio je 1:1.

Strijelac jedinog gola za domaće bio je Pierre-Emerick Aubameyang nakon asistencije Bukaye Saka u 21. minuti, a u cijelom prvom poluvremenu momci Mikela Artete bili su kudikamo konkretnija momčad. Nekoliko fantastičnih intervencija imao je vratar gostiju Kasper Schmeichel koji je ostavio Rodgersovu družinu u igri do samog kraja.

Prekretnica je bila 75. minuta kada je Eddie Nketiah neopreznim i vrlo opasnim startom na gostujućeg igrača zaradio izravan crveni karton.

'Lisice' su pritisnule do samog kraja, Vardy je imao sjajnu priliku za izjednačenje, ali iskoristio ju je tek iz drugog pokušaja nakon asistencije Graya.

S ovom prokockanom pobjedom, Gunnersi su ostali an sedmom mjestu ljestvice s 50 bodova na svom kontu, imaju dva boda manje od Wolverhamptona i pet manje od Manchester Uniteda, s tim da i Vragovi i Wolvesi imaju utakmicu manje.

(Foto: Shaun Botterill/Reuters)


Tagovi

Jamie VardyPierre-Emerick Aubameyang

Ostale Vijesti