Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Varaždin poslao najboljeg asistenta kluba u prošloj sezoni na posudbu u Sesvete

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 08:29

Prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. veljače

Prijelazni rok u Hrvatskoj otvoren je do 15. veljače, tako da još uvijek pomno pratimo zbivanja na domaćoj transfer tržnici. Jedan dosta zanimljiv potez povukao je Varaždin, koji je Lovru Banovca poslao na posudbu u Prvu NL, točnije u Sesvete.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ako gledamo samo ovu sezonu, Banovec je vrlo malo igrao. Skupio je devet nastupa u prvenstvu, kao i dva u kupu, ali sveukupno je na terenu proveo samo 279 minuta. U početnoj postavi našao se tek tri puta, nije upisao nijedan pogodak ili asistenciju, tako da je posudba sasvim logičan potez u potrazi za minutažom.

No, ono što je zanimljivo istaknuti, Banovec je prošle sezone bio prvi asistent Varaždina! Naime, odigrao je 22 utakmice u svim natjecanjima i upisao pet dodavanja za pogodak, što je sjajna statistika ako uzmemo u obzir da je odigrao samo 818 minuta u cijeloj sezoni. Drugi asistenti kluba bili su Jozo Stanić i Michele Šego s četiri asistencije, ali obojica su bili standardni u prvih 11 te su daleko više igrali od Banovca.

Inače, Banovca će u novoj svlačionici dočekati i dva poznata lica. Naime, Varaždin je prije njega u Sesvete već poslao dvojicu igrača na posudbu - Karla Perića i Matea Topića. Suradnja je to koja itekako ima smisla jer su Sesvete na 4. mjestu u drugom razredu hrvatskog klupskog nogometa, a i prilično su blizu geografski, tako da će Varaždin imati dobar uvid u razvoj svojeg terceta na posudbi. (I.M.)



Tagovi

NK VaraždinVaraždinHrvatska nogometna ligaHNLSesvetePrva nogometna ligatransfernogometni transferitransfer blogtransferitransferi uživoLovro Banovec

Ostale Vijesti