Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Varaždin doveo hrvatskog braniča iz Bundeslige

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 11:51

Igrao je za njemačku U16, ali i hrvatsku U19 nogometnu reprezentaciju

Novo pojačanje u redovima Varaždina je 23-godišnji Jozo Stanić. Igrač koji pokriva poziciju desnog beka te stopera dolazi na jednogodišnju posudbu iz njemačkog prvoligaša Augsburga, objavio je povratnik u prvoligaško društvo na svojoj Facebook stranici.

Stanić je prošlu sezonu proveo na posudbi u trećeligašu Wehenu iz Wiesbadena, un 25 nastupa skupio dvije asistencije.

NK Varaždin/FacebookNK Varaždin/Facebook

A u subotu su Varaždinci su u pripremnom dvoboju na svom stadionu nadvisili Goricu svog bivšeg trenera Samira Toplaka 2:1. Golove su postigli Teklić i Domjanić, a za goste Anthony Kalik. Gosti su u posljednjim minutama susreta imali priliku za izjednačenje iz jedanaesterca, ali je varaždinsi vratar Bulat obranio udarac s "bijele točke".

Zanimljivost susreta je bila i velika posjećenost, tribina Zapad Sredina bila je otvorena za gledatelje i potpuno popunjena ljubiteljima nogomete i navijačima NK Varaždin, javlja portal evarazdin.hr.

Sastav Varaždina - 1. pol: Zelenika – Kolarić, Karabatić, Pellumbi, Mekić – Lusavec, Postonjski , Teklić – Peco, Posavec, Šego

2. pol: Bulat – Stanić, Škaričić, Težak, Bekavac (Urata) - Canjuga (Mezga), Belcar, Elezi - Topić (Igrec), Vugrinec, Domjanić

Gorica, 1. pol: Debijađi - Raspopović, Jovičić, Steenvoorden, Keita - Babec, Suk, Pršir - Mitrović, Kalik - Cruz

2. pol: Žiger - Cruz T. (Cruce) Krizmanić, Korca - Babec (Skrbin), Suk (Jug), Pršir (Julardžija) - Fruk, Golubickas, Kalik (Zorica) - Jurić

Momčad Varaždina u srijedu odlazi na sedmodnevne pripreme na Kupres, gdje će odigrati i dvije utakmice, u subotu s Veležom, a 5. srpnja s Posušjem.

Gorica, pak, preostale dvije pripremne utakmice igra u Sloveniji, prvu protiv Celja sljedećeg petka, a posljednja provjera bit će protiv Radomlja, u subotu 9. srpnja. (G)


Tagovi

Jozo StanićNK VaraždinHrvatska nogometna ligahrvatska U19 nogometna reprezentacijaHNK Gorica

Ostale Vijesti