Vapaj bivšeg dinamovca: „Puštaju me besplatno, ne igram jer nisam pristao na manju plaću“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.09.20. | 13:53

Ovog siječnja priključio se novom klubu, ali izgleda kako je rastanak neminovan.

Stopostotni profesionalac, netko tko igra lijevo i desno, 'gore i dolje', kome nije problem podrediti se momčadi i ponekad sjediti na klupi, a jednako tako kada dobije priliku 'gristi' kao da mu je ona zadnja koju će ikada dobiti.

U Karijeri je prošao puno toga. Iz Dinama je otišao u Seriu B, nakon toga i u Lech, da bi se u Maksimirsku 128 vratio četiri godine nakon što se prvi put uputio u inozemstvo. Nije nikakva tajna da je upravo on jedan od najvećih ljubimaca Nenad Bjelice koji ga je, baš kao što smo prethodno naglasili da je Mario u stanju, koristio na brojnim pozicijama.

Sav njegov trud nagrađen je pozivom u reprezentaciju Hrvatske koja je u siječnju 2017. godine odigrala prijateljski turnir u Kini, a jedan od sudionika bio je spomenuti igrač koji se sada može pohvaliti s dva nastupa za Vatrene.

Ove zime Šitum je napustio Dinamo te je postao novi igrač turskog prvoligaša Kayerispora. U klub ga je doveo tadašnji trener Robert Prosinečki, a osim njega iz HNL-a je stigao Zoran Kvržić, aktualni rekorder po broju nastupa za Rijeku u europskim natjecanjima.

Status 32-godišnjeg bh.reprezentativca nije se promijenio u odnosu na ono kakav je bio kad je stigao u klub. Nažalost, ista stvar ne može se reći za 28-godišnjeg Zagrepčanina…

„Imam problema u klubu. Nisam bio u sastavu na posljednjoj utakmici s Alanysporom, stišću me, žele da odem iz kluba. Prvu utakmicu prvenstva protiv Kasimpase sam igrao, jer nisu mogli registrirati sve novopridošle igrače. Igrao sam 90 minuta i pobijedili smo s 1:0, Kvržić je zabio pogodak. Igrao sam dobro, ali su onda doveli 11 novih igrača! Kao da smo na kolodvoru. Rekli su mi da je kriza zbog korone, da imam preveliku plaću. Onda su kazali da si nađem klub ili da pristanem na smanjenje plaće“, rekao je u razgovoru za Sportske novosti Mario Šitum pa nastavio:

„Ne mogu pristati na smanjenje plaće! Pa, ja sam došao zbog te plaće, a da je smanjim, ispalo bi isto kao da sam ostao doma!? Nisam ja bio kruha gladan, ali sam otišao zbog veće plaće, tako da sam to odbio, a onda su kazali da će me pustiti besplatno. Sada gledam i tražim neku opciju koja bi mi bila zanimljiva. Međutim, rekli su mi sve dosta kasno, prije tjedan dana. Nije to ovdje europski posloženo. Imam neke opcije, ali, iskreno, ništa mi se ne dopada. Čekam još neke. Možda dolazi u obzir i neka posudba“, dodao je 28-godišnjak koji, iako je ugovorno vezan s klubom još dvije godine, ne razmišlja o ostanku u klubu:

„Znate me, znate moja razmišljanja. Bitni su mi novci, ali je bitno i igrati. Imam obitelj, imam klinca, bitno mi je zaraditi novce. Ali, neću sad tu trunuti u Turskoj, ne želim biti izvan terena i kazati da me boli briga. Nisam takav, nije to rješenje. Sad bih na mnogo toga pristao, samo da negdje odem, ne želim biti u tom cirkusu. Moja prednost jest što me puštaju besplatno. Ali, 90 posto liga je već počelo, igraju se europske kvalifikacije, svi su uglavnom posložili momčadi, klubovi s budžetima su sastavili kadar“, istaknuo je miljenik Nenada Bjelice.

Kad se već spominje Bjelica, ne zvuči nemoguće da baš on bude taj koji će okrenuti broj Marija Šituma.

Novi trener/menadžer/sportski direktor Osijeka ima potpunu autonomiju u odlučivanju koga će klub dovesti pa tako ne bi bilo pretjerano veliko iznenađenje da pokuša u klub dovesti igrača s kojim je surađivao u tri različita kluba.

Šitum može pokriti nekoliko pozicija, čak i onu lijevog beka koju je Bjelica okarkaterizirao kao najtanjom, ali nikakvih naznaka da bi se transfer mogao dogoditi zasad nema.

Prijelazni rok ne traje dovijeka pa se tako Šitum i njegov agent moraju 'uloviti posla' kako ova sezona za njega ne bi otišla u nepovrat. Povratak u HNL, povratak Nenadu Bjelici? Ne zvuči nemoguće…

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Mario ŠitumtransferiLjetni prijelazni rokKayserispor

Ostale Vijesti