Van Gaal: Nema magične formule da nam se okrene sreća, 2015. je bila dobra

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.01.16. | 12:45

Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal je izjavio kako nema neke magične formule kojom bi se njegovoj momčadi i klubu preokrenula sreća.

Manchester United je bez pobjede u osam utakmica, pali su 'Crveni vragovi' na šesto mjesto Premiershipa i ispali su iz Lige prvaka. Sutra igraju protiv Swansea kod kuće, protiv momčadi s kojom Van Gaal nema dobar omjer. Izgubio je u sva tri dosadašnja okršaja.

Nema neke magije. Moramo vidjeti što se dogodilo i što možemo učiniti da se situacija popravi, na momčadskoj i individualnoj razini“, rekao je nizozemski stručnjak, dodajući:

Triput sam izgubio protiv Swansea i zbog toga treba utvrditi zašto je tako bilo. Mora se napraviti plan igre kako bi se pobijedio protivnik i to prenijeti na svoje igrače“.

U ponedjeljak je njegova momčad odigrala 0:0 s Chelseajem, nakon mnogo bolje igre nego na Boxing Day kada je izgubila od Stokea. Ponovno su se pojavile špekulacije kako bi Nizozemac mogao dobiti 'pedalu' ako izgubi. Na pitanje je li ga remi nakratko spasio.

Ne znam jer je pritisak nešto što moraš iskusiti, jednako kao i igrači, koji su najvažniji jer oni na terenu moraju dati sve od sebe i to je najteži aspekt“.

Pohvalio je Van Gaal i navijače, koji su uvijek uz njih.

Ovo nije prvi klub, a možda niti posljednji u kojem imam loše razdoblje. Imao sam takvih u svim svojim dosadašnjim klubovima i moram reći da su najbolji navijači ovdje u Manchester Unitedu. U ovako teškom periodu, oni plješću našim izvedbama i to je sjajno. Ali moramo pobjeđivati jer želimo biti na vrhu lige, a ne na sredini“.

Na pitanje da ocijeni 2015. godinu, Van Gaal je istaknuo da izuzev posljednjeg mjeseca, United može biti zadovoljan.

Mislim da smo ispunili želje i ciljeve u prvoj sezoni. Nakon toga smo uspjeli postići ravnotežu u momčadi i to se pokazalo u listopadu i studenom. Potom smo ispali iz Lige prvaka i to nam je bio veliki udarac. Ako ne računamo prosinac, bila je to vrlo dobra 2015. godina“, zaključio je menadžer Manchester Uniteda.

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Louis van GaalManchester UnitedSwansea City

Ostale Vijesti