Van de Beek odlučio, ide u višestrukog prvaka Europe

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.08.20. | 17:28

Ajax je na rubu prodaje i zadnjeg istaknutog člana mlade plejade igrača koji su 2019. napravili dar-mar u Ligi prvaka.

Barcelona je zabilježila još jedan poraz van terena.

Usred Messi-krize izgubila je bitku za jednog visokoprofilnog veznjaka europske klase kojeg su zamislili kao kotačić u svom ‘’brendiranom’’ veznom redu. Nizozemac Donny van de Beek neće se priključiti svom prijatelju i donedavnom suigraču iz Ajaxa Frenkieju de Jongu nego seli na Old Trafford.

Sâm igrač je to dao do znanja ljudima u Ajaxu, iako su još u subotu kolale informacije kako želi samo u Barcelonu. No on je s Manchester Unitedom već sve dogovorio i u tjednu na dolasku putuje u Englesku kako bi dovršio transfer.

Trenutno je u zraku informacija kako je problem bio što je Barca oklijevala s odštetom od 55 milijuna eura koliko su Kopljanici tražili i tako ostali bez igrača kojeg je Koeman žarko želio u svom sastavu.

Namjera je bila da se najprije proda neki od veznjaka koji trenutno imaju svoj ormarić u svlačionicama Nou Campa te prione na operaciju dovođenja Van de Beeka, no ispostavilo se kako toliko vremena katalonski klub jednostavno nije imao na raspolaganju.

23-godišnji središnji veznjak je bio na rubu transfera još prije godinu dana kad je uvjerljivi favorit za njegov paraf na ugovoru bio Real Madrid. No s obzirom da je amsterdamski velikan uprihodio ogromne novce za Matthijsa de Ligta i Frenkieja de Jonga, nije im bila žurba prodavati i trećeg dragulja.

U međuvremenu je otišao i Hakim Ziyech u Chelsea, a sad će mu se u Premiershipu pridružiti i Van de Beek.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Manchester United in contention to sign Donny van de Beek from Ajax. By <a href="https://twitter.com/ed_aarons?ref_src=twsrc%5Etfw">@ed_aarons</a> and <a href="https://twitter.com/FabrizioRomano?ref_src=twsrc%5Etfw">@FabrizioRomano</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/MUFC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#MUFC</a> <a href="https://t.co/JhhLdjp6Mr">https://t.co/JhhLdjp6Mr</a></p>&mdash; Guardian sport (@guardian_sport) <a href="https://twitter.com/guardian_sport/status/1300065969398853632?ref_src=twsrc%5Etfw">August 30, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Action Images)


Tagovi

Donny Van De BeekBarcelonaManchester Unitednogometni transferi

Ostale Vijesti