Valencia propustila kazniti greške, Real dovršio posao

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.12.18. | 22:35

Nova pobjeda novog trenera.

Real Madrid je stigao do pobjede u 14. kolu Primere, a na Santiago Bernabeuu pala je Valencia rezultatom 2-0.

Utakmica je obilovala prilikama na obje strane, prvenstveno u drugom poluvremenu, a domaćini su stigli u vodstvo već u 8. minuti kada je Daniel Wass postigao autogol. Imali su realovci priliku još u 29. minuti kada je Gareth Bale loše pucao po sredini gola, što je golman 'Šišmiša' lako obranio.

Drugi dio su otvorili gosti preko Santija mine koji je izbio sam pred Thibauta Courtoisa, ali njegov udarac odlazi iznad grede. Nisu tu stali momci španjolskog trenera Marcelina. Gabriel je u 65. minuti primio loptu nakon jednog slobodnog udarca, ali i taj pokušaj je otišao iznad vrata.

Bilo je vrijeme i za Realov pokušaj, a dobru priliku propustio je Marco Asensio čiji udarac je spriječio Valencijin stoper. Imao je potom Mitchy Batshuayi najbolju priliku za Valenciju, ali njegov udarac sjajno skida sunarodnjak mu na golu Kraljevskog kluba. Naknadno je i sudac svirao ofsajd, iako je situacija bila regularna.

U 83. minuti potom dolazi konačna potvrda Realove pobjede. Benzema prima loptu u kaznenom prostoru Neta. Francuz pronalazi Lucasa Vasqueza koji matira Valencijinog vratara za konačnih 2-0.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, igrao je do 71. minute utakmice kada ga je zamijenio Federico Valverde. Ovo je bila šesta pobjeda Reala u sedam odigranih utakmica pod vodstvom Santiaga Solarija, koji je zasad upisao poraz samo od Eibara prošlog vikenda.

Real je ovom pobjedom preskočio Espanyol te se trenutno nalazi na 5. mjestu ljestvice sa 2 boda zaostatka za Barcom i 3 za Sevillom, koje svoje utakmice igraju u nedjelju. Valencia se nalazi na 13. mjestu sa 17 bodova na svom kontu.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Lucas VazquezKarim BenzemaLuka Modrić

Ostale Vijesti