Reuters
Reuters

Vahid Halilhodžić: "Istina, Brazil me jutros kontaktirao. Sada sve treba precizirati"

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 11.02.23. | 12:07

Proslavljeni trener iz BiH mogao bi postati izbornikom najjače nogometne reprezentacije u povijesti?

Nakon što je Hrvatska izbacila Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, brazilski izbornik Tite napustio je kormilo Selecaa, a Brazilci su tada odlučili da će im idući izbornik, tek drugi put u povijesti, biti jedan Europljanin. Brojna svjetska imena dovodila su se u kontekst preuzimanja Selecaa, Zinedine Zidane, Jose Mouirnho, Pep Guardiola, Carlo Ancelotti i mnogi drugi među kojima je jednom osvanulo i ime - Zlatka Dalića!

No, u posljednje vrijeme pojavile su se informacije da bi novim izbornikom Brazila mogao postati proslavljeni trener i izbornik iz susjedne nam BiH Vahid Halilhodžić. Popularni Vaha javio se Avazu i progovorio o špekulacijama koje posljednjih dana kolaju internetom.

"Istina, jutros sam dobio poziv. Uspostavljen je prvi kontakt. Šta će dalje biti ne znam. Sve treba precizirati, konkretizirati. U minulom periodu sam dobio pozive desetak nacionalnih selekcija. Razmišljam šta je najbolje uraditi", rekao je i napomenuo da će se idućeg tjedna znati više informacija.

Podsjetimo, bivši trener Dinama u karijeri je vodio reprezentacije Obale Bjelokosti, Alžira, Japana i Maroka, sa svima se plasirao na Svjetsko prvenstvo, ali je svugdje osim u Alžiru dobio otkaz neposredno prije početka turnira. Na tom jedinom Mundijalu 2014. izgubio je nakon produžetaka u osmini finala od kasnijeg prvaka Njemačke. (nr)


Tagovi

Vahid HalilhodžićBrazilska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti