UŽIVO: Kraj mučenja, Estonci se prošetali protiv nikad lošije Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.03.17. | 19:50

Izbornik Čačić odlučio se za samo tri igrača u zadnjoj liniji.

Estonija je za vikend remizirala s Ciprom i ne stoji najbolje u svojoj grupi sa samo četiri osvojena boda.

SASTAVI: Hrvatska: Kalinić – Lešković, Mitrović, Vida – Kovačić, Rog, Bradarić, Perišić, Pjaca – Čop, Kramarić

Estonija: Aksalo - Kallaste, Klavan, Tamm, Teniste -  Mets, Luts - Vassiljev, Antonov, Käit - Anier

Već u prvoj minuti utakmice domaćini dolaze u vodstvo, Luts je prošao po desnoj strani hrvatske obrane koja je reagirala izrazito loše i Estonija vodi 1:0. Šok za Hrvatsku već na samom početku. 

10' Hrvatska se malo konsolidirala, pritisnula domaćina, ali i dalje je bez konkretne prilike.

14' Veliku je priliku imao Marko Pjaca, no njegov udarac s desetak metara nije bio jak. Perišić je prošao po lijevoj strani i dao odličnu povratnu loptu, no Pjaca ne koristi priliku.

20'  Hrvatska je počela stvarati prilike i ustabilila igru, no daleko smo od dominacije terenom protiv Estonaca koji se čvrsto postavljaju. 

27' Velika prilika za Duju Čopa nakon prolaska i ubačaju Perišića, no hrvatski napadač nije dobro zahvatio loptu glavom s pet, šest metara. Hrvatska je počela širiti igru, proigrao je Perišić, no s druge strane i Estonci imaju dosta prostora u napadu. 

30' Ponovno Čop odlično puca glavom nakon ubačaja Kramarića, no domaći golman odlično brani, prva prava prilika za našu reprezentaciju. 

40' Nakon prilike za Hrvatsku, Estonci s druge strane imali veliku priliku, no Kalinić odlično brani nogom. Vrlo lako su mogli podići svoje vodstvo. Sreća za Hrvatsku.

45' Velika prilika za Hrvatsku u posljednjoj minuti poluvremenu, Lešković je odlično pucao glavom nakon kornera, no još boljom reakcijom domaći vratar Aksalo ostavlja rezultat na 1:0 za svoju momčad. Mlako izdanje Hrvatske kojoj je ovo bila najbolja prilika na utakmici. Sudac je poslao ekipe na odmor.  

50' Hrvatska je bez promjena ušla u drugo poluvrijeme, no neke značajnije promjene govora tijela u prvih pet minuta nema. Estonija je napravila zamjenu na golmanskoj poziciji, ušao je neiskusniji Meerits.

57' Ulazi Badelj umjesto Bradarića i Pivarić umjesto Roga u pokušaju promjene rezultata. Mijenja se formacija u 4-4-2, dok početnih 3-5-2 nije funkcioniralo i naša reprezentacija nije uspjela povezati redove ni u prvih 10 minuta drugog poluvremena koje je zasad dosta mirno.  

62' Marko Pjaca izašao je iz igre zbog neugodne ozljede koljena. U jednoj se situaciji sam zapleo za travnjak i izvrnuo koljeno. Nije izgledalo lijepo, nadamo se pozitivnim vijestima. Ušao je Ante Ćorić, a Hrvatska još uvijek nema nikakvu stabilnost u igri. 

74' Hrvatska je i dalje bez ozbiljnije prigode, gotovo da osim Perišića nemamo raspoloženog pojedinca na terenu. Estonci i dalje stoje vrlo čvrsto. 

81' Vasilev je sjajnim prizemnim udarcen u kut gola Kalinića povisio rezultat na 2:0, obrana je ponovo reagirala izuzetno loše i umrtvljeno. Dugo ne pamtimo lošije izdanje Hrvatske. 

83' Zenjov je potvrdio pobjedu Estonaca protiv sramotnih Hrvata koji igraju nikad lošiju utakmicu. Obrana djeluje amaterski i igrači vjerojatno čekaju kraj ovog mučenja. 

87' Velika prilika za Hrvatsku koja je mogla umanjiti zaostatak, ali pogodak je spriječila vratnica. Očito je kako ćemo ostati bez pogotka u Estoniji. 

90' Kraj mučenja. Estonija se prošetala u ovoj prijateljskoj utakmici. 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Prijateljska utakmicaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti