VIDEO: Astra okončala Dinamove europske muke, još jedna teško gledljiva utakmica Modrih

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.11.14. | 23:00

Dinamo je završio svoj europski put. Porazom od Astre zagrebačka je momčad izgubila i teoretske šanse za prolazak skupine pa će se utakmica s Celticom za dva tjedna igrati samo za prestiž i za nekoliko stotina tisuća eura nagrade za pobjede.

 

Otišli su Dinamovci u Rumunjsku s nadom da će pobijediti Astru te dočekati pozitivan rezultat iz Glasgowa, odnosno pobjedu Salzburga koja bi Modrima donijela priliku da se u zadnjem kolu na Maksimiru bori za europsko proljeće. Ovo drugo se i dogodilo, Austrijanci su slavili s 3:1, ali Dinamo je izgubio od Astre i tako ostao na ona tri boda iz prvog kola kada su Rumunje savladali s 5:1.

Odmah na početku utakmice imali su Rumunji nekoliko prilika. Bukari je u 12. minuti dobio jednu sjajnu loptu, izašao sam pred Eduarda, ali se u ključnom trenutku spotaknuo na loptu te od svega nije bilo ništa. Dvije minute kasnije Bukari je opet u šansi. Sada se nije spotaknuo, ali je pucao pored vratnice. Dinamo u cijelom prvom poluvremenu nije imao previše izglednih prilika. Wilson, koji je pomalo iznenađujuće našao mjesto u početnoj postavi pored Čopa i Hernandesa, je bio praktično nevidljiv, a u 23. je solidno pucao nakon što se ubacio iza leđa obrane Astre. Bilo je to sve od njega, ali praktično i od Dinama u prvih 45 minuta. Nešto je pokušavao Pivarić, jednom glavom pucao Soudani, ali uglavnom je to sve bilo bez prave prilike.

Odmah na početku drugog poluvremena šok za Dinamo. Seto je s desne strane ubacio u peterac, Bukari ostao potpuno sam, s niti jednim obrambenim igračem Dinama oko sebe, a napadač Astre treći put priliku ne propušta.

Zoran Mamić je odmah nakon primljenog pogotka u igru uveo Machada i Fernandesa umjesto Vukojevića i Wilsona, nešto kasnije je u igru ušao i Čop, ali ništa Dinamo nije uspio napraviti. U 79. je najigledniju priliku imao Čop kada je petom probao skrenuti Pintovu loptu u vrata, ali na kraju je ostalo 1:0 za Astru.

Dinamo je odigrao još jednu lošu utakmicu, opet je zakazao kada je bilo najpotrebnije. Zoran Mamić je još jednom neuspješno eksperimentirao, a obrana Modrih pokazala kako su u svakoj utakmici spremni kiksati jer je Astra u cijeloj utakmici imala samo dva udarca u okvir Eduardovih vrata. No, i to je bilo dovoljno da Rumunji dođu do pobjede, a Dinamo se oprosti od Europske lige.

Skupina D

Astra – Dinamo 1:0 (Bukari 50')
Celtic – Salzburg 1:3 (Johanes 30'/Alan 8', 13', Keita 90')


Tagovi

Astra GiurgiuDinamo Zagreb

Ostale Vijesti