Tomo Ničota
Tomo Ničota

UŽIVO: Dinamo slavio u 'vaterpolu' protiv Brava. Ozlijedio se Bruno Petković, stradao mu mišić!?

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 17.01.23. | 16:40

Dinamo igra generalku uoči nastavka sezone, u nemogućim uvjetima, bez puno nogometa. Čačić je ostao bez jednog od najvažnijih igrača

Dinamo iza zarvorenih maksimirskih vrata od 17 sati igra zadnju utakmicu uoči nastavka sezone i dvoboja s Goricom (subota, 17:30). Protivnik je slovenski prvoligaš Bravo, a Ante Čačić dat će priliku svim igračima koji su na raspolaganju. U sastavu zbog manjih ozljeda nema Baturine, Špikića i MIšića, kao ni Boška Šutala i Lauritsena koji su već dulje izvan sastava.

Na kišnom Maksimiru Čačić je odlučio krenuti s trenutno najjačim snagama, od prve minute će na teren: Livaković - Ristovski, J.Šutalo, Perić, Ljubičić - Menalo, Ademi, Ivanušec, Bočkaj- Petković (od 28. Drmić), Emreli.

Dakle, Čačić će, po svemu sudeći, iskušati sustav s dvojicom napadača, koji je probavao i na pripremama. Podsjetimo, Dinamo je u Rovinju odigrao tek jednu pripremnu utakmicu, suparnik je u dvoboju koji se igrao 4X30 minuta remizirao s Celjem (1:1), a prije toga su Modri odigrali jednu međusobnu utakmicu (2:2).

1' - Utakmica je počela, uvjeti za igru su na rubu regularnosti, teren je natopljen, lopta jedva odskače, a kiša još i pojačava.

5' - Već se pitamo ima li ova utakmica smisla, što uopće treneri mogu vidjeti u ovakvim uvjetima!? Pitanje je bi li se igralo da je riječ o natjecateljskoj utakmici.

9' - Ristovski je želio proći po desnoj strani, imao je otvoren put. Lopta je zastala u lokvi i obrana Brava ispucala je loptu, koji metar dalje. U iduću lokvu.

11' Ipak, prva šansa za Dinamo! Ivanušec je uspio kontrolirati loptu i proigrati na lijevoj strani Bočkaja. On je pucao po zemlji, snažno, obranio je Fink nogom. Na odbijancu je bio Menalo, ali nije uspio jače zaprijetiti. Prve naznake nogometa u Maksimiru. Dakle, na lijevoj strani, na Oršićevom mjestu, igra Petar Bočkaj, Menalo je na desnom krilu.

15' - Petkoviću je svejedno kakvi su uvjeti, pokušao je u kaznenom prostoru driblingom izboriti situaciju za udarac. Ispriječila se - lokva.

18' - Raspoložen je Ivanušec, jedan od rijetkih kojega sluša lopta i koji se nekako snalazi u ovoj močvari. Sad je pucao s 20-ak metara, preko gola.

22' Prijete Slovenci. Bosilj je uspio izboriti mjesto za udarac s vrha šenaesterca, ali Livaković je bio spreman, odbio je loptui.

24' - Ozlijedio se Bruno Petković u jednom duelu na sredini terena! Pokazao je klupi da više ne može, izlazi iz igre. Otišao je Petković šepajući u svlačionicu. Eto, to je rizik ovakvih utakmica, u ovim uvjetima. Dinamo je trenutno s desetoricom.

28' - Ušao je Josip Drmić.

Prošlo je pola sata napucavanja i borbe s prirodom. Ovo je jedna od besmislenijih pripremnih utakmica, koje smo gledali u životu.

33' - Ozlijedio se i igrač Brava Svetlin, ne može niti on nastaviti susret. Kiša je sve jača, to je već pravi potop, s nogometom ova igra na terenu nema nikakve veze.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Vidjet ćemo hoće li se utakmica uopće nastaviti.

Čekamo vijesti o Bruni Petkoviću, ali činilo se da se ipak radi o ozbiljnijoj ozljedi, jer Petković je i prije no što je doskočio pokazao na mišić. Svakako, loše vijesti za Modre.

Što se tiče nastavka, igrači se zagrijavaju, izgleda da će se igrati i drugo poluvrijeme!

46' - Da, igra se i dalje, igrači su na centru, Čačić je uveo neke promjene u momčad.

47' - Izašli su Livaković, Ristovski i Menalo, ušli Nevistić, Moharrami i Bulat. Sad je Bočkaj na lijevom boku, Ljubičić u sredini, Emreli i Ivanušec na krilima.

49' - Drugi pokušaj Bočkaja, s ruba šesnaesterca pucao je desnom nogom, pokraj gola. Nije bilo daleko!

57' - Evo i Brava pred Nevistićem. Pucao je Kurtović iskosa s 15-ak metara, preko gola.

58' - Čačić je promijenio sve igrače, na terenu su sad i mlade snage. Iz prvog dijela na terenu je samo Drmić, koji je ušao umjesto Petkovića.

59 '- Obrana Nevistića!!! Dok su se Dinamo igrači slagali na terenu, Bravo je imao zicer. Trontelj je bio sam pred Nevistićem, ali Dinamov vratar je sjajno obranio.

72' GOL, Dinamo vodi! - Bulat je ubacio iz kornera, a Gurlica glavom zabio za 1:0.

78' - Kiša je ipak malo smanjila tempo, teren je još uvijek natopljen, ali igra ipak nešto smislenija.

90.' - GOL, Dinamo vodi 2:0 - Opet je bulat izveo korner, a Štefulj zabio. Kraj utakmice!

Dinamo - Bravo 2:0

Stadion: Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: Goran Pečarić.

Dinamo: Livaković (od 46. Nevistić) - Ristovski (od 46. Moharrami), J.Šutalo (od 58. Gurlica) Perić (od 58. Theophile), Ljubičić (od 58. Štrefulj)- Menalo (od 46. Bulat), Ademi (od 58. Vrbančić), Ivanušec (od 58. Brkljača), Bočkaj (od 58. Rukavina)- Petković (od 28. Drmić), Emreli (od 58. Lukanić). Trener: Ante Čačić.

Bravo: Fink - Jakšić, Križan, Katinić, Španring - Selan, G.Trdin - Kurtović, Svetlin (od 37. Marjanac), Kramarić - Bosilj. Trener: Dejan Grabič.

Strijelci: 1:0 - Gurlica (72., Bulat), 2:0 - Štefulj (90., Bulat)



Tagovi

GNK DinamoNK BravoAnte ČačićArijan AdemiDominik LivakovićBruno Petković

Ostale Vijesti