Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

VIDEO Bruno Petković odveo Dinamo do velike pobjede, Modri potpuno ugasili bezidejni PAOK

čet. 07.03.24. | 22:50

Hrvatski prvak napravio je velik korak prema prolasku u četvrtfinale

Nogometaši Dinama ostvarili su značajnu pobjedu u prvom ogledu osmine finala Konferencijske lige, na maksimirskom stadionu svladali su grčki PAOK 2-0 (1-0).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Junak Dinamove pobjede bio je Bruno Petković, strijelac oba pogotka, prvog je dao u 37., a drugog u 71. minuti. Ove sezone Petković je u šest utakmica Konferencijske lige postigao sedam golova.

U izjednačenom prvom poluvremenu Dinamo je stekao pogodak prednosti nakon što je Bruno Petković zatresao gostujuću mrežu u 37. minuti. Njegov prvi udarac je obranio hrvatski vratar Dominik Kotarski, ali se lopta odbila do Petkovića koji je u drugom pokušaju bio precizan.

Od početka dvoboja PAOK se silno mučio na koji način napasti Dinamo, a hrvatski sastav dodatno se očvrsnuo nakon vodstva. Cijelo drugo poluvrijeme Dinamo je bio mnogo konkretniji, a bolju je igru naplatio novim golom u 71. minuti. Lijepu je asistenciju poslao Martin Baturina, a Petković je plasirao loptu za 2-0.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Čak i nakon toga Dinamo je bio bliže trećem nego li PAOK premijernom golu, no sve je završilo s 2-0 slavljem hrvatskog sastava. Grci su stisnuli u samoj završnici, ali Dinamo je izdržao taj nalet suparnika.

Uzvratna se utakmica u Solunu igra za tjedan dana, 14. ožujka s početkom u 18.45 sati.

Dinamo - PAOK 2-0

Zagreb, stadion: Maksimir, gledatelja: 18.562

Strijelci: 1-0 Petković (37.), 2-0 Petković (71., Baturina)

Glavni sudac: Alyar Agajev (Azerbajdžan), pomoćnici: Zeynal Zeynalov i Akif Amirali (Azerbajdžan). VAR: Sascha Stegemann (Njemačka), AVAR: Pascal Müller (Njemačka).

Žuti kartoni: Vidović, Sučić (Dinamo), Ozdoev, Murg, Despodov (PAOK)

Dinamo (4-2-3-1): Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković - Sučić, Mišić - Špikić (73. Kaneko), Baturina (94. Halilović), Hoxha (46. Vidović) - Petković

PAOK (4-2-3-1): Kotarski - Otto, Kedziora, Koulierakis, Baba - Odzoev (69. Schwab), Meite - Živković (83. Tzimas), Konstantelias (69. Murg), Taison - Brandon (60. Despodov)


Tijek utakmice:


Tagovi

Konferencijska ligaGNK DinamoDinamo ZagrebPAOK

Ostale Vijesti