(VIDEO) Viole do velikog boda u Gelsenkirchenu, Porto izjednačio u zadnjoj minuti!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.09.14. | 22:39

Odigrane su utakmice drugog kola Lige prvaka u skupinama G i H.

Maribor je odigrao sjajnu utakmicu u Gelsenkirchenu. 'Viole' je u 38. minuti u vodstvo doveo Bohar nakon spektakularne akcije. Domaćini su bod uspjeli sačuvati zahvaljujući Huntelaaru u 56. minuti. Mariborski sastav tako je uspio uknjižiti i drugi bod u Ligi prvaka ove sezone i potvrdio da je spreman zapapriti ostatku društva u skupini.


U drugom dvoboju ove skupine, Chelsea je nakon remija protiv Schalkea na startu sezone Lige prvaka, do prve pobjede došao u gostima kod Sportinga. Pogodak vrijedan tri boda u Lisabonu postigao je Nemanja Matić u 34. minuti nakon sjajnog centaršuta Cesca Fabregasa

U ovoj skupini, Chelsea je vodeći sa četiri boda, drugo mjesto dijele Schalke i Maribor sa po dva boda, a posljednji je Sporting sa samo jednim bodom.

U grupi H, BATE Borisov je ostvario veliku 2:1 pobjedu protiv Athletic Bilbaoa. Bjeloruski prvak potvrdio je da nije zalutao u Ligu prvaka. Iako su u prošlom kolu izgubili od Porta 6:0, hrabrom utakmicom pred domaćim navijačima, uspio je svladati goste iz Bilbaoa. 

Athletic tako nakon boda protiv Šahtara u prvom kolu nije uspio doći do prve pobjede, a sva tri gola pala su u prvom poluvremenu. Domaćine je u 19. minuti u vodstvo doveo Polyakov, a 2:0 postavio je Karnitskiy u 41. minuti.


  Poraz gostiju ublažio je Aduriz na isteku prvog poluvremena.


Porto je nakon promašenog penala Brahimija u 35. minuti i zaostatka od 0:2 senzacionalno u zadnjim trenucima utakmice došao do boda kod Šahtara izjednačivši na 2:2 zahvaljujući junaku Martinezu koji je u završnici postigao čak dva gola. Ušao je s klupe i prometnuo se u pravog junaka u posljednjih pet minuta. Prvo je u 89. bio precizan s bijele točke, a potom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Svojoj je momčadi donio zlata vrijedan bod i prvo mjesto u skupini.

Šahtar kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srne, sve imao u svojim rukama. Vodio je 2:0 do 86. minute ali se na kraju morao zadovoljiti samo bodom. 


 

 

 

Porto vodi sa četiri boda, jedan manje ima BATE, Šahtar je na dva nakon dva remija, a Athletic je ostao na samo jednom bodu.

Liga prvaka, 2. kolo, skupina G:
Schalke - Maribor 1:1 (Huntelaar 56'/Bohar 38')
Sporting - Chelsea 0:1 (Matić 34')

Liga prvaka, 2. kolo, skupina H:
BATE Borisov - Athletic Bilbao 2:1 (Polyakov 19', Karnitskiy 41'/Aduriz 45')
Šahtar - Porto 2:2 (Alex 52', Adriano 86'/ Martinez 11m 89' 90+4')     

(Foto: Action Images)


Tagovi

MariborSchalke

Ostale Vijesti