REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato

UŽIVO: Argentinci povisili vodstvo golom Alvareza, brzo se zaboravio promašeni penal

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 30.11.22. | 20:47

Pali su Poljaci u nastavku

Poljska i Argentina igraju posljednju utakmicu skupine C na stadionu 974 u Dohi. Argentinci su stigli na Svjetsko prvenstvo u Katar kao jedni od favorita za osvajanje, a visila im je nokaut faza. Trenutno ide sve po planu jer vode Argentinci s 2:0, ali prolazi i Poljska trenutno iako je izjednačena s Meksikom bodovno. Razlog tome je fair play, točnije broj žutih karotna kojih Poljaci trenutno imaju manje.

Imali su nekoliko prilika u prvom dijelu Argentinci, a najbolja je bio jedanaesterac koji nije realizirao Lionel Messi.

Naime u jednoj akciji u 36. minuti Alvarez je izbio pred Szczesnyja, a poljski vratar obranio njegov udarac. U nastavku akcije išao je ubačaj na drugu stativu gdje je poljski vratar naletio na Messija. Tražili su Argentinci jedanaesterac, a dobili su ga nakon pti je Makkelie pogledao VAR snimku i pokazao na bijelu točku.

Tiho slavlje za Argentince pretvorilo se u patnju. Namjestio je loptu na 11 metara Lionel Messi, ali s druge strane bio je Szczesny, vratar koji ne prima s bijele točke na ovom prvenstvu. Gađao je Messi, a Szczesny sjajnom paradom rukom dohvatio loptu i zaustavio je da neuđe u gol. Bila mu je to druga zaredom obrana jedanaesterca nakon što je u prošloj utakmici skinuo i jedanaesterac Saudijcima.

Obranu pogledajte OVDJE.

No, na otvaranju drugog poluvremena Szczesny nije uspio spasiti vrata od naleta Argentinaca. Krenuli su Messi i društvo furiozno ponovno na njegova vrata i došli do vodstva. Molina je probio desnu stranu i dodao do Mac Allistera koji pogađa suprotni kut za vodstvo od 1:0. Poljska jednostavno nije imala ideju kako se suprostaviti Argentincima koji su nastavili opsadu njihovog šesnaesterca. Nizale su se prilike, a onda je ponovno Szczesny trebao vaditi loptu iz mreže. Odigrali su sjajnu akciju Enzo Fernandez i Julian Alvarez.

Povukao je Fernandez prema kaznenom prostoru i proslijedio loptu do Alvareza. Dok je poljska obrana poletjela prema veznjaku, napadač se lako oslobodio čuvara i pogodio rašlje za 2:0.

Poljska – Argentina 0:2

Strijelci: Alexis Mac Allister (47.) 0:1, Julian Alvarez (67.)

Stadion: 974 (Doha)

Glavni sudac: Danny Desmond Makkelie (Nizozemska)

Žuti kartoni: Marcos Acuna (Argentina)

Crveni kartoni:

Poljska (4-5-1): Szczesny – Cash, Kiwior, Glik, Bereszynski(od 72. Jedrzejczyk) – Bielik (od 62. Szymanski), Krychowiak, Swiderski(od 46. Skoras), Zielenski, Frankowski (od 46. Kaminski) – Lewandowski

Argentina (4-3-3): D. Martinez – Acuna(od 59.Tagliafico), Romero, Otamendi, Molina – De Paul, Mac Allister, Fernandez – Alvarez, Messi, Di Maria (od 59. Paredes)




Tagovi

ArgentinaLionel MessiPoljskaWojciech Szczesny

Ostale Vijesti