Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Uvjerljiva pobjeda Rijeke za kraj sezone: Hat-trick Nike Jankovića i poker pogodaka u mreži Farmaceuta

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 26.05.24. | 17:00

Utakmicu bez rezultatskog pritiska odradili su Riječani i Koprivničani. Doslovce, odradili u laganijem ritmu, često se doimalo da gledamo prijateljsku utakmicu, što je, pomalo, i logično s obzirom na manjak rezultatskog značaja. Na koncu, uvjerljivo slavlje Rijeke u dvoboju s tek jednim kartonom

U pretposljednjoj utakmici u HNL-u ove sezone nogometaši Rijeke i Slaven Belupa odigrali su 4-0. Momčad s Kvarnera do pobjede su vodili trostruki strijelac Niko Janković i Jorge Obregon. O tome kakvu smo utakmicu gledali, najbolje govori činjenica da smo jedinu javnu opomenu vidjeli u 89. minuti, kada je "požutio" Niko Janković. Nešto više od četiri tisuće gledatelja vidjeli su utakmicu u laganijem tempu, a publici se predstavilo nekoliko mladih nada,

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već od prvog sučevog zvižduka vidjelo se kako igrači Rijeke i Slavena neće baš ići sa '100 posto' u svaki duel. Tribine rujevičkog stadiona bile su lijepo popunjene, a prvi put su glasnije uzahnule u četvrtoj minuti kad je Toni Fruk uzdrmao gredu.

Bogojević je s desne strane na petercu tražio Obregona, ispred Kolumbijca je dobro ragirala obrana gostiju, ali oni su loptu odbili samo na nogu najboljeg asistenta HNL-a ove sezone koji isprve tuče s 14 metara, ali njegov sjajan udarac na kraju je zaustavila greda. Gosti su uzvratili šest minuta kasnije kad je iz slobodnog udarca dobro tukao Caimacov, ali pokušaj Moldavca otišao je malo preko gola.

S razglasa je prvi put ove nedjelje zasviralo 'Volim te Rijeko' u 11. minuti. Ivanović je ubacio s desne strane, Krušelj loše izbio loptu glavom, ona dolazi točno u noge Obregona koji potom sa šest metara rutinski postiže pogodak. Nije slavlje Riječana bilo burno, ali dvije minute kasnije iz VAR sobe, u kojoj je glavnu riječ imao Mario Zebec, stigla je informacija kako je u začetku akcije El Mago Colombiano bio u nedozvoljenoj situaciji ('dokaz' priložen na državnoj dalekovidnici u najmanju je ruku smiješan) pa je tako na semaforu ostalo 0-0.

No, šest minuta kasnije, više ni VAR nije spasio goste.

Ivanović je prvo sjajno spasio jednu loptu na desnoj strani, potom se zavukao u sredinu pa mirno uposlio Obregona koji se zavukao u međuliniju imeđu stopera i središnjih veznjaka gostiju. Sjajno dvostruko proigravanje vidjeli smo na relaciji Hodža - Obregon, nakon čega je igrač čiji dres krasi broj devet još jednom pokazao hladnokrvnost pred golom Farmaceuta. Jesenović nije imao nikakve šanse, a Obregon je došao do svojeg sedmog pogotka u HNL-u ove sezone.

Taj pogodak nije promijenio odnos snaga na terenu. Rijeka je uglavnom imala loptu u svojem posjedu, ali neku kvalitetniju priliku nisu uspjeli kreirati. Kakvu smo utakmicu ove nedjelje gledali na Rujevici najbolje opisuje udarac Radeljića s više od 30 metara kad je novopečeni reprezentativac u 28. minuti loptu prebacio sve do pomoćnog igrališta, što su potom rujevičke tribine popratile velikim pljeskom, a Radeljić osmjehom.

Nekoliko minuta kasnije gosti su upisali svoj prvi udarac u okvir gola kada je glavom tukao Jelić-Balta, ali buduća jedinica Rijeke, Martin Zlomislić, nije imao problema s tim udarcem. Do kraja prvog zabilježena je Galešićeva (polu)prilika te neodlučnost Caimacova kojeg je raspoloženi Liber gurnuo u sjajnu priliku, no Moldavac je predugo razimšljao što bi i kako bi pa je onda par sekundi prekasno poražio Šutu čiji 'šut' ipak nije bio precizan budući da su mu dva igrača Rijeke 'puhala za vratom'.

U sudačkoj nadoknadi Rijeka je povećala svoje vodstvo. Ponovno je začetnik akcije bio Ivanović, u akciji su potom sudjelovali Hodža i Obregon, a nakon udarca Kolumbijca te pravog flippera u 16-ercu gostiju lopta se odbila točno u noge Nike Jankovića koji s par metara lagano poentira za 2-0. Bio je to Jankovićev deveti pogodak u HNL-u ove sezone.

Nakon prvih 45 minuta Rijeka je bila u zasluženom vodstvu, a utakmica je bila baš onakva kakvu su svi i očekivali - prijateljska.

U nastavku susreta gledali smo još opušteniji dvoboj. Prvi su zaprijetili gosti preko Šute, koji nije uspio iskoristiti pogrešku Radeljića. Domaći su uzvratili preko Ivanovića, čiji udarac odlazi iznad grede. No, uskoro Farmaceuti nisu pronašli lijek za jednu naizgled jednostavnu situaciju.

Igrala se 62. minuta, a gostujući čuvar mreže Matija Jesenović grubo je pogriješio. Hodža je pucao s ruba peterca, lopta se odbila od vratnice točno u ruke Jesenovića, no lagan zalogaj pokazao se kao vrući krumpir za Jesenovića, ispustio je loptu, a poklon je prihvatio Niko Janković i zabio drugi pogodak na utakmici.

Treći pogodak u mreži Slaven Belupa dodatno je spustio brzinu u motorima obiju momčadi. Do kraja utakmice zabilježili smo novi promašaj Ivanovića iz solidne pozicije, mladi napadač u potpunosti je izgubio golgetersku formu koja ga je krasila u ranijoj fazi sezone.

U sudačkoj nadoknadi, nakon desetak minuta bez većih uzbuđenja, Rijeka je iz kontre stigla do novog pogotka. Toni Fruk je asistirao, a Niko Janković pospremio u mrežu nakon što je Jesenović već bio svladan. Hat-trick Nike Jankovića za kraj sezone i poker pogodaka u mreži Slaven Belupa.

Sopićeva momčad sezonu završava kao viceprvak, dok su Farmceuti pretposljednja momčad HNL-a.

Rijeka - Slaven Belupo 4-0

Strijelci: 1-0 Obregon (17., Hodža), 2-0 Janković (45+1.), 3-0 Janković (62.), 4-0 Janković (90+2, Fruk)

Stadion: Rujevica, gledatelja: 4.250

Glavni sudac: Toni Dadić (Zagreb), VAR: Mario Zebec (Cestica)

Žuti kartoni: Janković (89.)

Crveni kartoni: /.

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić – Bogojević (76. Bilajac), Galešić, Radeljić (82. Valinčić), Čabraja – Selahi (64. Butić) – Ivanović (82. Jakac), Fruk, Hodža, Janković – Obregon (64. Kitin)

Slaven Belupo (4-3-3): Jesenović – Krušelj, Međimorec, Boras, Štefulj (59. Katalinić) – Liber, Jelić Balta (59. Jelić Balta), Caimacov, - Šuto (82. Ćurković), Štrkalj (81. Mrdaković), Jagušić



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLJorge Obregon

Ostale Vijesti