VALERIANO DI DOMENICO/Action Images
VALERIANO DI DOMENICO/Action Images

Utješno priznanje Lewi ili novi trijumf Messija? FIFA dodjeljuje The Best nagradu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.01.22. | 17:49

Ceremonija u Zurichu počinje u 19 sati.

France Football je prije mjesec dana dodijelio Zlatnu loptu, rekordno sedmo priznanje otišlo je Leu Messiju, a sada je došlo vrijeme da najboljeg igrača svijeta u 2021. godini proglasi krovna nogometna organizacija FIFA.

Na ceremoniji u Zurichu na kojoj će uzvanici zbog pandemije sudjelovati isključivo virtualno dodijelit će se The Best, priznanje utemeljeno 2016. godine. Nominirani su Robert Lewandowski, Leo Messi i Mohamed Salah.

Unatoč sjajnoj godini koju je imao Liverpoolov Egipćanin, najizglednije kako će FIFA najboljim proglasiti Lewu ili Messija. Njih dvojica bili su i najizgledniji kandidati za Zlatnu loptu koja je na kraju otišla Argentincu.

Lewandowski je bio najbolji strijelac na svijetu 2021. sa 64 pogotka i 10 asistencija, no Messi je nagradu dobio na temelju također sjajnog učinka (41 gol i 17 asistencija za Barcu i PSG) i uspješnije godine po pitanju trofeja. Bio je ključan za trijumf Argentine na Copa Americi, kao i onaj Barcelone u Kupu kralja. S druge strane, Lewandowski je prošle godine osvojio Bundesligu i njemački Superkup.

Od 2016. dobitnik The Best priznanja uvijek je bio isti igrač koji je osvojio i Zlatnu loptu, s time da je 2020. Lewandowski nakon uspona Bayerna na krov Europe bio The Best, ali ne i Zlatne lopte jer zbog izbijanja pandemije nije bila dodijeljena.

Priznanje će biti dodijeljeno i za najbolju nogometašicu, a favoritkinja je Barcelionina veznjakinja Alexia Putellas koja je dobila i zlatnu loptu. Nominirana je još njena suigračica Jennifer Hermoso, te napadačica Chelseaja Samantha Kerr. Ceremoniju možete pratiti uživo na Fifinom YouTube kanalu.

Dosadašnji dobitnici The Best nagrade:

Cristiano Ronaldo 2016.

Cristiano Ronaldo 2017.

Luka Modrić 2018.

Leo Messi 2019.

Robert Lewandowski 2020.


Tagovi

FIFA The Best

Ostale Vijesti