Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Utakmica za prestiž i oproštaj od klupske sezone za oba kluba

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 08:00

Varaždin i Osijek zaključit će sezonu međusobnim dvobojem koji se od 17 sati igra na Gradskom stadionu u Varaždinu uz izravni prijenos na MaxSportu 1.

Danas oko 19 sati, Varaždin i Osijek zaključit će, uprave oba kluba će se složiti, uspješnu HNL sezonu. Varaždin je još davno ranije ostvario svoj primarni cilj, ostanak, a jučer je, porazom Istre 1961 kod Gorice, potvrdio i šesto mjesto koje mu, osim prestiža, donosi 415.800 eura od HNS-ovog fonda za TV prava, odnosno oko 45 tisuća eura više nego da su ostali sedmi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osijek je također ostvario svoj primarni cilj, četvrto mjesto koje mu garantira igranje kvalifikacija Konferencijske lige. Bijelo-plavi su se u tekućoj sezoni sramežljivo nadali trofeju u Kupu, no, s obzirom na okolnosti, kvalitetu i širinu kadra u odnosu na Dinamo, Rijeku i Hajduk, četvrto mjesto je adekvatna pozicija za slavonsku momčad koja je sezonu odigrala na najmodernijem hrvatskom stadionu u Pampasu.

Iako je Zoran Zekić s Osijekom odradio jako dobro proljeće, obranio četvrto mjesto i na neki način izbacio Hajduk iz utrke za naslovom, na kraju je prije isteka sezone dobio otkaz jer sportski direktor Jose Boto na toj poziciji vidi neko njemu bolje rješenje.

Osijek će u utakmici koja za Bijelo-plave nema rezultatskog značaja, predstavljati Ivo Smoje, trenutni vršitelj dužnosti slavonskog prvoligaša.

„Pred nama je zahtjevna utakmica, bez obzira jer nema rezultatske važnosti. Igramo protiv protivnika kojeg nismo ove sezone pobijedili i koji se nalazi u odličnoj formi. Vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu. Mi smo Osijek, svaku utakmicu idemo po pobjedu“, rekao je Smoje koji danas ne može računati na kartoniranog Marina Prekodravca i Šime Gržana koji se ozlijedio na treningu. S druge strane, u kadar mu se vraćaju Duarte i Guedes, a Ramon Mierez, prvi topnik lige, lovi brojku od 20 pogodaka u sezoni. Trenutno je na 18.

Varaždin je već u sezoni 2022/23 završio šesti, a sada je ponovio taj uspjeh. Ovo bi za Nikolu Šafarića mogla biti i posljednja utakmica na klupi Varaždinaca, jer se od iduće sezone očekuje povratak Marija Kovačevića koji se, srećom, izliječio od zloćudne bolesti.

"Odigrali smo zadnje vrijeme puno dobrih utakmica. Utakmica u Puli nije bila najljepša za gledanje ni najbolja s naše strane, ali imali smo sve u svojim rukama i nogama, međutim, napravili smo par grešaka i zato smo izgubili. Idemo pred domaćom publikom odraditi dobru utakmicu, napraviti dobar rezultat i ostati na šestom mjestu i dobro se odmoriti za sljedeću sezonu," rekao je Šafarić koji ne može računati na Jelenića, Mitrovskog i Belcara, ali mu se u kadar vraća Vukčević.

Utakmicu će kao glavni sudac suditi Ante Terić iz Podstrane, pomagat će mu Vedran Đurak iz Svetog Ivana Zeline i Vice Vidović iz Solina. U VAR sobi sjedit će Fran Jović i Ante Čuljak, obojica iz Zagreba.

Mogući sastavi:

Varaždin (3-4-3): Zelenika – Škaričić, Nekić, Ba – Vukčevič, Lusavec, Postonjski, Boršić - Šego, Dabro, Drožđek

Osijek (3-4-1-2): Kolić – Duarte, Bralić, Jurišić – Omerović, Nejašmić, Cokaj, Bukvić – Pušić - Mierez, Matković



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK VaraždinVaraždinOsijekNK Osijek

Ostale Vijesti