Igor Kralj / Pixsell
Igor Kralj / Pixsell

Uspavanka Varaždina i Lokomotive, pamtit ćemo samo oproštaj Josipa Pivarića

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 19:56

Nismo pretjerano uživali u kvalitetnom nogometu.

Dvoboj Varaždina i Lokomotive otvorio je posljednje, 36. po redu kolo Hrvatske nogometne lige. Završilo je bez golova i nažalost, ne možemo se pohvaliti da smo gledali pretjerano sadržajnu utakmicu. Osim uvodnih minuta prvog i drugog poluvremena, kao i sudačke nadoknade drugog dijela, veći dio utakmice prošao je u nadigravanju oko sredine terena, s ponešto poluprilika. S ovog ćemo dvoboja pamtiti samo oproštaj Josipa Pivarića od profesionalnog nogometa. Na koncu, remi od 0-0 koji je, barem privremeno, Varaždin gurnuo na 5. mjesto, dok je Lokomotiva ostala na 7. poziciji. No, dvoboj Istre 1961 i Slaven Belupa mogao bi prekrojiti sredinu ljestvice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom dijelu gledali smo dosta slab nogomet, iako je početak sugerirao sasvim drugačiji scenarij. Naime, prvu priliku videli smo već u 2. minuti. Nakon ubačaja s desne strane, glavom je pokušao Bubanja, no bio je to lak plijen za Zeleniku. Vrlo brzo uzvratio je Varaždin i to iz polukontre koju je povukao Banovec. Proigrao je Belcara, a njegov udarac s 20-ak metara brani Čavlina. U 6. minuti nastavilo se s prosjekom od jedne šanse na dvije minute. Ovaj puta iz srca kaznenog prostora tukao je Vasilj, bila je to jako dobra šansa za goste, no udarac je otišao visoko iznad gola. Nažalost, uvodnih šest minuta bilo je ujedno i najbolji period prvog dijela.

Do odlaska na veliki odmor, vidjeli smo tek po jedan udarac sa svake strane. Za domaćine je pokušao Urata, za goste Stojković, no oba pokušaja otišla su daleko od gola i nije bilo opasnosti za golmane.

Već na poluvremenu Mario Kovačević povlači prvi potez. Igru je napustio Domjanić, a zamijenio ga je Šego. Prvi spomena vrijedan događaj u nastavku vidjeli smo već nakon 37 sekundi, kada je žuti karton zaradio Elezi. U 48. minuti, Varaždin propušta dvije lijepe prilike za vodstvo. Brodić se okrenuo u 16-ercu, vratio povratno za Banovca, njegov udarac Čavlina brani i odbija do Stanića, koji s pet metara promašuje cieli gol. Nekoliko trenutaka nakon, polukontra Lokosa i njihova najbolja prilika. Vasilj je ostao potpuno sam na manje od desetak metara iskosa, gađao je suprotne rašlje, ali otišlo je tik uz stativu.

Bilježimo potom i dvije prijetnje Indrita Tucija, bez posla za Zeleniku, mogao je albanski napadač bolje reagirati u jednoj od situacija. U 61. minuti u igru je umjesto Vasilja ušao Šotiček i u 68. minuti se našao u sjajnoj šansi. Lijepo je po lijevoj strani probio Goričan, poslao nisku loptu na drugu stativu gdje je uklizao Šotiček, no Urata ga je dovoljno omeo tako da nije uspio pogoditi u praznu mrežu.

Dvoboj se potom razvodnio, 15-ak minuta nismo vidjeli ništa što bi bilo vrijedno istaknuti. Sve do 83. minute, kada je kapetansku vrpcu skinuo Josip Pivarić i uz špalir svojih suigrača napustio teren. Posljednji puta u svojoj bogatoj karijeri.

Nakon izlaska Pivarića, ponovno smo gledali vrlo pasivno izdanje s obje strane, sve do sudačke nadoknade. Imali su Lokosi dvije prilike. prva je udarac glavom Krivaka, koji je s nešto više od pet metara prebacio gol. Nakon toga, Zagrepčani umalo dolaze do pogotka u zadnjem pokušaju. Zaprijetili su nakon kornera, a s crte je očistio Tonio Teklić i osigurao svojoj momčadi barem 6. mjesto u prvenstvu.

Varaždin – Lokomotiva 0-0

Stadion: Gradski stadion Varaždin:

Žuti kartoni: Elezi, Pellumbi (Varaždin); Goričan, Kalaica (Lokomotiva)

Crveni kartoni: /

Glavni sudac: Ante Terzić (Podstrana), pomoćnici: Vice Vidović (Solin), Željko Bučar (Duga Resa) i Martin Turčin (Trsteno). VAR: Dario Bel (Osijek), AVAR: Marjan Tomas (Osijek).

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika – Stanić, Stolnik, Pellumbi, Urata – Elezi (58. Pereira), Belcar (76. Težak) – Teklić, Brodić, Banovec (89. Ocvirek) – Domjanić (46. Šego)

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina – Cipetić, Mersinaj, Kalaica, Pivarić (86. Milićević) – Marić, Bubanja – Vasilj (61. Šotiček), Stojković, Goričan - Tuci (76. Krivak)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaNK VaraždinLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti