Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Uprava Istre 1961 postaje autonomna, grupacija Baskonia-Alaves dozvolila Puli upravljanje klubom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 11:48

Sjajne vijesti za Zeleno-žute.

Ove srijede su putem video veze čelnici pulske uprave Istre 1961 konačno dobili potvrdu iz Vitorije od vlasnika da se upravljanje u pulskom prvoligašu prepušta upravi na Drosini, javlja Glas Istre.

Taj je čin okarakteriziran kao krucijalan kojim će pulski prvoligaš učiniti iskorak nakon što je posljednje četiri godine, od kada je baskijska grupacija Baskonia-Alaves preuzela vlasništvo, previše vremena utrošeno na "čekanje" važnih odluka i odrađeno upravljanje na "daljinski".

„Vlasnik je odobrio naš prijedlog da uprava u Istri postane autonomna. To znači da više ne moramo čekati upute i odluke iz Vitorije, što je, realno, model koji nije bio dobar jer se trošilo puno vremena i nismo bili dovoljno brzi u određenim odlukama i situacijama“, rekao je u razgovoru za Glas Istre predsjednik kluba Branko Devide Vincenti.

„Sada će sve biti puno brže i jasnije. Ovo je svakako pozitivna vijest. Istina je da će biti puno veća odgovornost na nama, ali i sada je bila, no vjerujemo da će mnoge stvari sada biti puno bolje i brže funkcionirati. Odluke ćemo donositi mi, i za njih odgovarati vlasnicima u Vitoriji. Nema sumnje da nas očekuje izuzetno teška sezona, konkurencija je svake godine sve jača, ali vjerujemo da ćemo uspjeti biti konkurentni“, dodao je predsjednik Istre 1961 Branko Devide Vincenti.

U proteklih nekoliko dana iz Istre 1961 su otišli Gonzalo Desio, Joao Silva, Abdullahi Mahmoud i Antonio Perera, a u narednim danima očekuje se još odlazaka.



Tagovi

Istra 1961Grupacija Baskonia-AlavesAlavesHNL

Ostale Vijesti