Unosan transfer potencijalnog Vatrenog: Francuski prvoligaš iskeširao rekordnih devet milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.07.20. | 16:44

Odličan transfer za napadača koji bi uskoro mogao zaigrati u Dalićevoj vrsti.

Kako prenose francuski mediji na čelu sa MaLigue2, francuski prvoligaš Brest iskeširat će rekordnu svotu za jednog nogometaša u svojoj povijesti. Četrnaestoplasirana momčad francuskog prvenstva iz minule sezone dogovorila je transfer Adriana Grbića iz tamošnjeg drugoligaša Clermonta za sveukupno devet milijuna eura, što je za četiri milijuna više od dosadašnjeg rekorda isplaćenog za Francka Honorata.

Prema francuskim medijima, Brest će isplatiti Clermontu pet milijuna eura unaprijed, potom će isplatiti još garantiranih dva milijuna eura, dok će preostalih dva milijuna eura stići ukoliko Grbić ispuni određene bonuse.

O Grbiću smo već prethodno pisali, riječ je o austrijskom napadaču hrvatskih korijena koji će početkom idućeg mjeseca napuniti 24 godine. Grbić je prošao sve mlađe selekcije austrijske reprezentacije, odigrao je i dvadesetak minuta na prošlogodišnjem Euru U21, a oba roditelja su mu porijeklom iz Hrvatske.

Grbić je u netom završenoj sezoni u Ligue 2 bio drugoplasirani na ljestvici strijelaca sa 17 golova, tri manje od Kadewerea iz Le Havrea, a njegov Clermont okončao je prvenstvo na petom mjestu ljestvice.

Potencijalni napadač Vatrenih prije nekoliko je mjeseci sam prokomentirao mogućnost nastupa za vrstu Zlatka Dalića, a intervju je dao austrijskoj Laolu1.

„"Ne spavaju niti u Hrvatskom nogometnom savezu, također su primijetili moje nastupe, ali ne mogu reći više od toga. Nastavit ću s ovakvim nastupima i vidjet ćemo što će se dogoditi. Kada dođu Austrijski i Hrvatski nogometni savez, morat ću vrlo pozorno razmisliti što ću učiniti“, rekao je tom prilikom golgeter.

Grbić je do sada u karijeri nastupao za Rapid, B momčad Stuttgarta, FAC i Altach prije nego je prošle godine stigao u Francusku. Tijekom ove sezone za njegove usluge raspitivali su se Rennes, Saint-Etienne i Nantes, kao i škotski velikani Celtic i Rangers, ali prema svemu sudeći on odlazi u Brest.

 

(Foto: Markus Gilliar/DPA/PIXSELL)


Tagovi

Clermon FootLigue 2Adrian Grbić

Ostale Vijesti