United stigao do trećeg mjesta, West Ham remijem i matematički osigurao ostanak

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.07.20. | 20:56

Utakmicu ćemo pamtiti po gluposti Pogbe i fantastičnoj kombinacija Greenwooda i Martiala

U prvih 45 minuta gledali smo pravu simultanku domaćeg sastava.

Prijetili su iz daljine Pogba i Martial, ali promjene na semaforu nije bilo.

I statistika je bila uvjerljivo na strani Crvenih vragova. Loptu su u svojim nogama imali 60% vremena, uputili su sedam udaraca prema golu Fabianskog, ali usprkos svemu pogotka nije bilo.

I onda, kako to obično biva, gosti dolaze prvi do prednosti.

Rice je snažno odapeo iz daljine, Pogba je u namjeri da zaštiti lice podigao obje ruke, a iako se u prvi trenutak činilo kao da ga je lopta pogodila u glavu budući da je Francuz ostao ležati na zemlji, nakon pregleda VAR-a ustanovljeno je da lopta pogodila u ruku veznjaka domaćeg sastava nakon čega je Tierney pokazao na bijelu točku.

Cijela ta situacija dogodila se u drugoj minuti sudačke nadoknade, a Michail Antronio je rutinski izveo kazeneni udarac te je posalao De Geau u jednu, a loptu u drugu stranu – 0:1

Naravno, do kraja poluvremena više nije bilo nikakvih promjena na semaforu pa su tako Čekićari nakon prvih 45 minuta bili u prednosti s minimalnih 0:1.

U nastavku, sve isto kao i u prvih 45. minuta. Domaćin je napadao, bili su bolji, a svoju bolju igru naplatili su već u 51. minuti.

Bila je to jedna malonogmetna akcija, vidjeli smo dva dupla pasa između Martiala i Greenwooda nakon čega je mladi napadač Crvenih vragova lijepo odapeo i poslao loptu iza leđa nemoćnog Fabianskog. Bio je to Greenwoodov 10. pogodak ove sezone u Premier ligi – 1:1

U 68. minuti, sreća je bila na strani domaćina. Declan Rice fantastično je pucao s dvadesetak metara, ali njegov udarac odlazi svega nekoliko centimetara pored gola. Fantastičan pokušaj mlade nade Čekićara koji je na meti brojnih velikana, sada vidimo i s razlogom…

Do kraja utakmice obje momčadi imale su svoje prilike, ali promjene na semaforu nije bilo.

S ovim rezultatom United je sada stigao do trećeg mjesta, dok je Wast Ham 15. te su sada i matematički izborili ostanak.

(foto: Action images)

 


Tagovi

Mason GreenwoodMichail Antonio

Ostale Vijesti