REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

United i Brighton uvjerljivi, Mitrović zabio za pobjedu Fulhama

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 23:00

Iz posljednjih šest natjecateljskih utakmica, Man. United je šest puta izašao kao pobjednik

pIz posljednjih šest natjecateljskih utakmica, Manchester United je šest puta izašao kao pobjednik, pa se nakon ove večerašnje može ustvrditi da je klub s Old Trafforda počeo 'igrati' pod Erikom ten Hagom.

Ima li s time veze odlazak Cristiana Ronalda ili ne, nemoguće je reći, a to vjerojatno nećemo ni saznati od nekoga iz kluba, no United je večeras pred svojim navijačima slavio protiv Bournemoutha s 3:0 i tako stigao na isti bodovni saldo kao i trećeplasirani Newcastle, ali s utakmicom manjka.

Nakon pomalo istrzane igre na startu, bravu gostiju otključao je sjajni Casemiro. Christian Eriksen je ubacio iz slobodnjaka, a Brazilac pravovremeno utrčao u prostor prve stative i pogodio az 1:0 u 23. minuti.

Nakon što nisu u prvom dijelu uspjeli povisiti prednost, igrači Uniteda su to učinili na startu drugog. Luke Shaw je prihvatio dodavanje Alejandra Garnacha i mirno pogodio za 2:0.

Nije to, međutim, bio kraj priče na Old Traffordu. Nakon što su u jednom trenutku imali i preko 60 posto posjeda, Ten Hagovi igrači su jurnuli i po treći pogodak. A njega je potpisao Marcus Rashford u 86. minuti. Fino mu je loptu podvalio Bruno Fernandes, a Rashford iz blizine zabio za konačnih 3:0.

Od ostalih utakmica, iznimno je uvjerljiv bio Brighton u gostima kod Evertona gdje je pobijedio 4:1. U prvom poluvremenu gosti su stekli pogodak prednosti nakon gola Mitome u 14. minuti. Potpuni raspad Evertona dogodio se između 50. i 57. minute kada je Brighton postigao čak tri pogotka.

Redom su zabijali Ferguson, March i Gross za uvjerljivo slavlje Brightona koji je i dalje visoko na ljestvici, na osmom mjestu. U samoj završnici Gray je s bijele točke postigao počasni pogodak za Everton.

Pogodak Mitrovića u 17. minuti bio je dovoljan za gostujuću pobjedu Fulhama od 1:0 kod Leicestera.

(pz, Hina)



Tagovi

Manchester UnitedBrightonFulhamCasemiroMarcus Rashford

Ostale Vijesti