Uništio nade Messija da osvoji Svjetsko prvenstvo, sada je konačno našao posao

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.12.18. | 17:44

Svanulo i njemu.

Argentinu je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bez pretjeranih uspjeha vodio Jorge Sampaoli, a Gaučosi su pognuzih glava napustili Mundijal. U grupnoj fazi pregaženi su od Hrvatske s 3:0, remizirali su s Islandom i jedva pobijedili Nigeriju, dok ih je u osmini finala pregazio moćan francuski stroj. 

Kao glavni krivac za blamažu etiketiran je izbornik Sampaoli koji zbog raznih razloga nije pozvao neke zvijezde poput Icardija, dok je Dybali davao minute na kapaljku. Svi mediji i navijači Argentine sasuli su drvlje i kamenje po Sampaoliju kriveći ga da je očajnim vođenjem momčadi uništio još jednu šansu da Lionel Messi osvoji naslov svjetskog prvaka. Naravno, Sampaoli je ubrzo dobio i otkaz. 

Bez posla je bio sve do danas, kada je službeno objavljeno da je postao trener brazilskog Santosa. Klub je to službeno objavio putem svojih kanala, a argentinski trener na klupu će sjesti početkom 2019. godine.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="pt" dir="ltr">Oficial: Santos FC e Jorge Sampaoli têm um aceite assinado na proposta para que o argentino seja o treinador da equipe em 2019. Os últimos detalhes e a assinatura do contrato devem ser finalizados em encontros presenciais neste final de semana. <a href="https://t.co/ZF3m3j3XuW">pic.twitter.com/ZF3m3j3XuW</a></p>&mdash; Santos Futebol Clube (@SantosFC) <a href="https://twitter.com/SantosFC/status/1073242246013702144?ref_src=twsrc%5Etfw">December 13, 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 
(foto: Reuters)

Tagovi

Jorge SampaoliLionel MessiArgentinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti