ANDREAS GEBERT/Action Images
ANDREAS GEBERT/Action Images

Union Berlin neće otkupiti Petra Musu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.07.21. | 21:51

Devetka hrvatske U-21 reprezentacije vraća se u Češku.

Jedan pogodak i tri asistencije u 14 nastupa u svim natjecanjima nisu bili dovoljno uvjerljivi da bi Union Berlin odlučio otkupiti mladog hrvatskog napadača Petra Musu od Slavije Prag.

Musa je proljetni dio prošle sezone proveo u Bundesligi, a klub u kojem su Hrvati itekako na cijeni (ponajviše zbog Damira Kreilacha) je za šestomjesečnu posudbu izdvojio 200 tisuća eura. Imao je Union i mogućnost otkupa ugovora, ali na taj se potez ipak nisu odlučili pa se tako Musa vratio u Slaviju Prag čiji je član postao sad već davne 2017. godine kad je kao slobodan igrač napustio zaprešićki Inter.

Stasiti centarfor je za U-21 reprezentaciju skupio 11 nastupa i četiri pogotka. Na posljednjem Euru za mlade Bišćan ga nije koristio samo u utakmici protiv Švicarske, s tim da je u nokaut fazi i ogledu protiv Španjolaca bio u početnoj postavi. Musa je ugovorno vezan za Slaviju još tri godine, a njegova tržišna vrijednost iznosi dva milijuna eura. Iako je opcija s Unionom propala, on navodno ne treba brinuti jer postoji niz klubova koji bi ga volio vidjeti u svojim redovima.

Što se tiče njegovih brojeva u Češkoj, on je u dresu Slovan Libereca, Slavije Prag i Viktorije Žižikov skupio 104 nastupa i 31 pogodak.

Slavija je ovog ljeta dovela petoricu igrača, a naviše su plaćeni Madsen iz LASK-a (milijun eura) te Mandous iz Sigme (390 tisuća eura), dok na izlaznim transferima, iako ih nije nedostajalo, zasad nisu ništa uprihodili.

Možda je baš Petar Musa 'taj' koji bi trebao osigurati pozitivnu bilancu, ali prije negoli se pronađe neki klub koji je zainteresiran za ozbiljne pregovore, on će biti u sastavu momčadi koja je sad u posljednjoj fazi priprema za nadolazeću sezonu.


Tagovi

Petar MusaUnion Berlinnogometni transferitransferiSlavia Prag

Ostale Vijesti