Unakazio je Bilićevu Hrvatsku, igrao u Crotenhamu, a sad stiže u Robijev bivši klub

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.09.20. | 11:59

Sljedeće dvije godine igrat će u bivšem klubu Roberta Prosinečkog.

Kayseri je objavio je kako su pregovori s nekadašnjom ikonom Tottenhama te bivšim engleskim reprezentativcem Aaronom Lennonom uspješno zaključeni.

Hitro krilo ostalo je bez ugovora u Burnleyju, čiji dres je nosio dvije godine, te se odlučio prvi put u 17-godišnjoj karijeri otisnuti na Kontinent. Najveći dio te duge karijere proveo je u Tottenhamu, čak deset godina od 2005. do 2015. godine, a igrao je još i za Leeds, Everton i zadnje Burnley.

Desetljeće u Spursima proveo je s cijelom hrvatskom kolonijom koja je u tom razdoblju prodefilirala svlačionicom Tottenhama, Lukom Modrićem (2008-12.), Nikom Kranjčarom (2009-12.), Vedranom Ćorlukom (2008-12.) i Stipom Pletikosom (2010-11.).

Sljedeće dvije godine igrat će u Turskoj, a i ovaj put neće proći bez Hrvata u slvačionici, jer će ga u klubu dočekati bivši dinamovac Mario Šitum, te bh.reprezentativac Zoran Kvržić. Sa Šitumom će vjerojatno prozboriti nekoliko riječi i upitati za svoje bivše suigrače, ali jedino će se Kranjčar točno sjetiti njegove predstave protiv Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2010. godine, jer je jedino on od te četvorke bio na travnjaku u teškom porazu Vatrenih 5:1 od Engleske što je tad bio najteži poraz Hrvatske u povijesti.

Lennon je na toj utakmici izborio penal iz kojeg su Englezi poveli pa namjestio gol Stevenu Gerrardu, a za svoju predstavu nagrađen je za igrača tog susreta, odnosno izborio je mjesto među putnicima za Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine.

U novom klubu već su ga predstavili i vidjet ćemo kako će se snaći u svom prvom iskustvu izvan otočkog nogometa...

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Aaron LennonKayserispornogometni transferi

Ostale Vijesti