Reuters/Craig Brough
Reuters/Craig Brough

Unai Emery produžio s Villom: „Uprava i ja dijelimo viziju“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 17:37

Cilj je Aston Villu dovesti do vrhunskih rezultata, a na odličnom su putu

Aston Villa je objavila da je trener Unai Emery pristao na produljenje ugovora do 2027.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Španjolac je transformirao klub od svog imenovanja u listopadu 2022. i odmah doveo Villu do sedmog mjesta u Premier ligi koja je  u trenutku njegova dolaska zauzimala 17. mjesto. Ovaj 52-godišnjak je tako doveo klub do europskih kvalifikacija po prvi put od 2010. i nastavio je graditi na toj platformi u svojoj prvoj punoj sezoni na čelu kiluba koji je trenutno na korak da se kvalificira za Ligu prvaka sljedeće sezone. Osim toga, Emery ih je doveo do prvog europskog polufinala u 42 godine.

Emery je rekao:

“Uživamo zajedno s navijačima Ville, vlasnicima kluba, upravom i ovom sjajnom grupom igrača na koje smo ponosni. Ja i nogometna uprava dijelimo viziju vlasnika. Nassef Sawiris i Wes Edens pružaju veliku podršku i poštovanje, a mi imamo dobro okruženje i pravu strukturu za razvoj ovog nogometnog kluba. Moramo zadržati radni duh, pametne odluke i koordinaciju s vlasništvom. Radit ćemo na tome da budemo sve bolji i bolji. Ambicija već jest i uvijek mora biti moto ovog projekta.”

Predsjednik Nassef Sawiris rekao je:

"Oduševljeni smo i gradimo sportsku operaciju oko Unaija kako bismo ga podržali s ciljem vraćanja Aston Ville, suosnivača Engleske nogometne lige, dok se pripremamo za proslavu naše 150. obljetnice, u njezinu povijesnu razinu veličine.”



Tagovi

Aston VillaUnai EmeryPremier liga

Ostale Vijesti