MATTHEW CHILDS/Reuters
MATTHEW CHILDS/Reuters

Umjesto Manea - Kane: Bayern pronašao idealnu zamjenu za Lewandowskog

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 09:13

Bavarci žele što bezbolnije premostiti odlazak Lewandowskog u Barcelonu.

U ovom su trenutku dvije stvari poznate. Robert Lewandowski želi napustiti Bayern i prijeći u Barcelonu, a Sadio Mane želi napustiti Liverpool i prijeći u Bayern. Obojici na kraju iduće sezone ističu ugovori, no oni žele napustiti postojeće sredine već sada.

Međutim, u engleskim medijima jučer se pojavila informacija koja tvrdi da Bayern Munchen u svoje redove želi dovesti - Harryja Kanea. U ovom trenutku ima dosta malo igrača u europskim ligama koji mogu garantirati 20+ golova u sezoni. Najbolji gol igrač je, dakako, Lewandowski koji ovog ljeta po svemu sudeći napušta Bayern. Kylian Mbappe, Erling Haaland i Karim Benzema su, dakako, nedostupni.

Prema tome, ostaje dosta malo napadača koji ulaze u tu kvotu. Ciro Immobile, Patrick Schick i Lautaro Martinez nisu ono što Bayern traži, Dušan Vlahović je tek nedavno potpisao za Juventus, C. Ronaldo, Leo Messi i Mohamed Salah također nisu opcija, tako da jedini igrač na tržištu, uz Manea, koji bi mogao dostojno nadomjestiti Lewandowskog je - Harry Kane. Čak, vjerojatno, i više nego Mane.

Poznato je da je Kane prošle sezone silno želio napustiti Tottenham i prijeći u redove Manchester Cityja. Taj se transfer izjalovio, a dolaskom Erlinga Haalanda isti se neće niti pokušati obnoviti. Interes za Kanea još ranije je iskazao Real Madrid, no tamo je Karim Benzema još uvijek neprikosnoven.

Osim što je Kane Bayernu potreban da što bezbolnije premosti odlazak Lewandowskog, Bayern je Kaneu potreban da (napokon) osvoji trofej u karijeri. Ovaj ponajbolji napadač današnjice još nije osvojio niti jedan.

No, problem bi mogla predstavljati odšteta koju Bayern treba platiti za engleskog superstara. Prema TM-u Kane vrijedi 100 milijuna eura, no poznata je tvrdokornost šefa Spursa Daniela Levyja kada je riječ o odštetnim ciframa.


Tagovi

BayernHarry Kane

Ostale Vijesti