Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Đulvat: „Zbog energije navijača igrači kao da igraju u višoj dimenziji“, Matenda: „Nisam ni u snu očekivao ovakvu katastrofu“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.04.24. | 15:21

Futsal Dinamo je s uvjerljivih 6-0 izborio polufinale prvenstva Hrvatske.

Jedina majstorica četvrtfinala prvenstva Hrvatske u futsalu odigrana je sinoć u Domu sportova II u kojem se naguralo više od 2.500 vatrenih Dinamovih navijača. Hrvatski prvak u takvoj atmosferi jednostavno nije mogao izgubiti. Futsal Dinamo svladao je Torcidu sa 6-0 i s ukupnih 2-1 u pobjedama (6-1, 2-3, 6-0) izborio polufinale u kojem će igrati protiv Futsal Pule.

Nošen svojim navijačima, Dinamo je već do 7. minute golovima Nikole Gudasića i Nevena Zonjića vodio s 2-0, a na poluvreme se otišlo s prednosto od 3-0, nakon sjajne minijature Matea Mužara. Pitanje putnika u polufinale bilo je riješeno između 25. i 26. minute kada je dvostruki strijelac i dvostruki asistent Mihovil Prgomet zabio dva pogotka za neodstižnih 5-0. Konačni rezultat postavio je Filip Novak u 34. na drugu asistenciju Prgometa.

Dašak atmosfere iz Doma sportova II možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Plavi su na kraju imali 57 udaraca na gol Josipa Bilandžića i zasluženo prošli u polufinale.

„Nisam ni u snu očekivao da ćemo dva puta izgubiti ovako uvjerljivo. Sigurno velika katastrofa. I mene samoga. Prevruć sam u ovom trenutku. Sve što smo se dogovorili, da izdržimo uraganski početak Dinama, nismo ispoštovali. Kasnije je sve išlo na njihov mlin. Kasnije se teško vratiti. Dobili smo crveni karton, igrali s igračima koje muče ozljede. Nije to alibij, velika je i moja greška za ovaj poraz, ali jednostavno nemamo roster za ne znam kakvu rotaciju, nekim igračima je ovo i prvi playoff u životu. Strašno sam razočaran“, rekao je trener Torcide Petar Matenda.

Futsal Dinamo sada očekuje reprezentativna pauza, a pet igrača Plavih pokušat će s Hrvatskom 16. travnja u KC Dražen Petrović izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu.

„Naši navijači kada je potrebno su tu za nas. Ta njihova energija osjeti se i na našim igračima koji onda kao da igraju u višoj dimenziji. Mislim da bilo tko igraa protiv nas u ovakvoj atmosferi, neće mu biti lagano. U Splitu smo promašili jako puno šansi, možda smo bili i u malom grču, pa nismo zatvorili utakmicu na vrijeme. U majstorici je krenulo kako treba, uz opet jako puno prmašenih šansi. Ali smo ovu jako tešku utakmicu uspjeli privesti kraju“, rekao je nakon utakmice Matija Đulvat.

Prvenstvo (polufinale) se nastavlja 19. travnja. Square će dočekati Olmissum u prve dvije utakmice polufinala, a Futsal Pula Futsal Dinamo. Nakon dvije utakmice u Dubrovniku i Puli, serija se seli u Omiš i Zagreb.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.






Tagovi

Matija ĐulvatFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK Torcidaprvenstvo hrvatske u futsalu1.HMNLFutsalfutsal

Ostale Vijesti