Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ulaganje u budućnost: Varaždinci potpisali trogodišnji ugovor sa svojim najvećim talentom

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.09.21. | 13:41

U 1. HNL je skupio dva nastupa. Zanimljivo, oba su bila protiv Dinama, a u klubu su već našli zamjenu i za Marija Carevića.

Baroknom prijestolnicom u Hrvata ovih je dana veoma zanimljivo. Barem kad je riječ o nogometu.

Jučer je u popodnevnim satima stigla službena objava da je s trenerom Marijom Carevićem dogovoren sporazumni raskid ugovora. Prošlosezonski prvoligaš nije najbolje otvorio ovu sezonu u 2. HNL, a njegovom prijevremenom odlasku kumovao je i remi protiv Dinama II ovog vikenda (1:1).

Danas ujutro – imenovan je novi trener. Riječ je o Mariju Kovačeviću, nekad davno igraču Varteksa, koji će na klupi Varaždina svoj debi imati već sutra u 1/16 finala Hrvatskog kupa protiv Sesveta.

„Zahvaljujem se predsjedniku i upravi kluba koji su mi dali opet priliku da vodim moj najdraži klub, naš klub - Varaždin. Slična je situacija kakva je bila i kada sam prvi puta dolazio. Nikada se nisam bojao posla. Nakon 15 godina trenerske karijere prvi put u životu sam bio mjesec i pol dana bez posla, malo sam se odmorio i jedva čekam da krenem s radom i u nove, nadam se, pobjede. Drago mi je čuti da su ambicije i dalje da se borimo za Prvu HNL, a i osobno smatram da to možemo, jer da nije tako ne bih ni dolazio u klub. Druga liga je godinama izjednačena, nije lako igrati, ali imamo dobar igrački kadar, vjerujem da ću svoju pozitivnom energijom razbuditi igrače, kvaliteta postoji. Takav sam trener i čovjek koji dajem sve od sebe a to ću tražiti i od svojih igrača. Varaždin je ponos sjeverozapadne Hrvatske kao klub, imamo sve preduvjete, na žalost prošle se godine ispalo iz Prve lige, ali idemo sve to ispraviti i da se što prije vratimo u najelitniji rang jer grad i regija to zaslužuju. Kvalifikacije mi baš ne leže, hvala Bogu da ih nema ove godine. Želim napraviti sinergiju svih u klubu da bi napravili željeni cilj“, istaknuo je Kovačević prilikom svojeg prvog obraćanja medijima pa se osvrnuo na nadolazeću utakmicu u Kupu:

„Od kada sam saznao da ću biti trener moja razmišljanja su samo prema Sesvetama. Malo je neobično jedan trening i odmah utakmica, ali drago mi je da je to tako. Znam da su s trenerom Carevićem dobro radili, ali tako je to u nogometu, ako nema rezultata treneri prvi nastradaju. Vidim da je ekipa dobro pripremljena, nema ni puno ozlijeđenih igrača, a kroz jedan trening vidjet ću kakvo je stanje i odlučit ću se za najbolje. Nema skrivanja, dobro nam dođe ova kup utakmica, naša želja i cilj su prolazak u osminu finala, a susret će nam biti i dobra priprema za prvenstveni susret koji nas očekuje sa Solinom, s kojim igramo u nedjelju. Protiv Sesveta ćemo ići hrabro i odlučno, neće biti lagano, ali vjerujem da ćemo već od sutra početi igrati dobro i efikasno i nadam se pobjedi“, zaključio je Kovačević, čije riječi prenose Varaždinske vijest.

Oni koji su milili da je tu kraj – prevarili su se! Naime, Varaždin je danas potpisao novi trogodišnji ugovor sa svojim najvećim talentom, Karlom Lušavcem. 17-godišnji središnju veznjak je u klubu posljednje četiri i pol godine, a ranije je igrao za Novi Marof. U kadru je U-19 reprezentacije, a lani je u 1. HNL upisao dva nastupa.

Zanimljivo, oba nastupa su bila protiv Dinama, a nije nikakvo iznenađenje da su Plavi u oba susreta na kraju slavili.


Tagovi

Karlo LušavecGRK VaraždinNK VaraždinVaraždinMario Carević2. HNLHNL

Ostale Vijesti