Ukrajinsko-španjolsko finale: Senzacionalni Dnjipro nokautirao Napoli, moćna Sevilla potopila Viole! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.05.15. | 22:50

Dnjipro i Sevilla igrat će u finalu Europske lige!

Veliku senzaciju kreirali su nogometaši Dnjipra. Nakon 1:1 na San Paolu, u uzvratu na Olimpijskom stadionu u Kijevu s 1:0 pobijedili su Napoli za najveći uspjeh u povijesti kluba.

Kijevski sraz obilježila je jaka kiša, koja ipak nije poremetila sjajnu atmosferu. Raspjevani navijači vodili su Dnjipro protiv renomiranog suparnika i odveli ga u finale u Varšavu. Presudio je gol Seleznjova iz 58. minute. Podsjetimo, isti igrač poentirao je i u Napulju za 1:1, no tada je ušao s klupe, a ovoga puta dobio prednost u odnosu na Nikolu Kalinića.

U prvom poluvremenu Napoli je imao bolje prilike, no Gonzalo Higuain opet nije mogao ništa protiv Denisa Bojka. Ukrajinski vratar skinuo mu je četiri šanse u prvom susretu, a večeras još dvije... Već u 9. minuti Bojko je obranio Higuainu zicera, a kasnije i jedan pokušaj glavom. Ukrajinci su pak u uvodnoj dionici zaprijetili tek dalekometnim pokušajem Seleznjova, kojeg je Andujar skrenuo u korner.

Jedini gol pao je u 58. minuti, kada je Jevhen Seleznjov fantastično pogodio glavom poslije ubačaja Konopljanke. Rafa Benitez nešto prije uveo je Hamšika, priznavši tako svoju grešku da utakmicu započne s Gabbiadinijem. Kasnije su ušli i Mertens, te visokog stopera Henriquea koji je trebao pomoći u skoku, međutim Dnjipro se obranio gostujućeg pritiska i brojnih ubačaja. Spomenimo da je Kalinić participirao u povijesnoj pobjedi, zamijenivši u 75. minuti junaka Seleznjova.

Drugi dvoboj nije ponudio nimalo drame i neizvjesnosti. Već u prvoj utakmici Sevilla je protiv Fiorentine stvorila ogromnu prednost 3:0, da bi moć iskazala i u Firenci. Andalužani su slavili 2:0 golovima Bacce iz 22. i Carrica iz 27. minute. S ukupnih 5:0 demolirali su Viole, koje su propustile doći i do makar počasnog pogotka. Najbolju šansu, s bijele točke u 67. minuti, nije uspio realizirati Slovenac Josip Iličić...

Finale Europske lige između Dnjipra i Seville igrat će se 27. svibnja u Varšavi.

(Foto: Action Images)


Tagovi

DnjiproNikola KalinićJevhen SeleznjovNapoliFiorentinaSevillaEuropska liga

Ostale Vijesti