Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Ukrajina utišala Hampden Park i došla na korak od Mundijala u Kataru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.06.22. | 23:02

Škoti su imali navijače, atmosferu i podršku, ali Ukrajinci su uz motiv više ipak stigli do zaslužene pobjede.

Još malo i lista će biti potpuna.

Krnja, dezorijentirana i konfuzna struktura dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo postala je utoliko kompleksnija u trenutku kada je krenula ruska invazija na Ukrajinu, a kako su Rusi izbaćeni s natjecanja, valjalo je pronaći drugačiji model kako bi pronašli posljednje putnike na svjetsku smotru koja nas ove godine izvanredno čeka u mjesecu studenom.

Posebno važna utakmica, ona između Škotske i Ukrajine, danas nam je dala odgovor tko će se pridružiti Walesu u velikom finalu, u utakmici koja će izravno odlučiti o plasmanu u skupinu B Svjetskog prvenstva, gdje svoga protivnika spremni čekaju reprezentativci SAD-a, Engleske i Irana.

Potaknuti iznimnim nacionalnim nabojem, Ukrajinci su danas utišali škotski Hampden Park i upisali možda i najvažniju sportsku pobjedu ove godine. Pobijedili su rezultatom 1:3 i tako nastavili san da će, u ratom obilježenoj 2020.godini otići na Mundijal i barem malo razveseliti svoj narod.

Ukrajina, koja je imala sve u svojim rukama veći dio susreta, najveći dio posla je obavila u prvom poluvremenu. Spašavao je domaći Gordon nalete koliko je mogao. Posebno raspoloženi Jaremčuk je već u uvodu najavio kako danas planira zabiti gol, ali je njegovo slavlje ipak odgođeno nakon sjajne intervencije škotskog vratara sa početka susreta. Ipak, Gordon je ostao nemoćan u 33. minuti. Dubinskim pasom Malinovskog lopta je stigla do Jarmolenka, a on prekrasnim lobom dovodi Ukrajinu u vodstvo.

Ukrajina je povećala na 0:2 preko Jaremčuka u prvim minutama nastavka, a da utakmica ne ode u totalni drijemež pobrinuo se McGregor u 80.minuti. Škoti su stigli do 1:2 i velike prilike da odvedu utakmicu u nastavak, ali da ne bude tako pobrinuo se Dovbyk u sudačkoj nadoknadi i tako postavio konačnih 1:3.

U utorak, 7. lipnja u Al Rayyanu će finalnu utakmicu dodatnih kvalifikacija u Azijskoj konfederaciji igrati reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata i Australije. Pobjednik tog dvoboja će se 13. lipnja na istom stadionu protiv Perua boriti za mjesto u skupini D na završnom turniru, u koju su smještene izabrane vrste Francuske, Danske i Tunisa.

Dan kasnije, 14. lipnja u Al Rayyanu će se nogometaši Novog Zelanda i Kostarike boriti za posljednje mjesto na završnom turniru Svjetskog prvenstva 2022. kojem je domaćin Katar. Pobjednik tog dvoboja zauzet će mjesto u skupini E na završnom turniru zajedno s reprezentacijama Španjolske, Njemačke i Japana.

(Hina)

 


Tagovi

UkrajinaŠkotskaKatar 2022

Ostale Vijesti