REUTERS/Louiza Vradi
REUTERS/Louiza Vradi

Ukrajina odlučila: Nogometno prvenstvo će se igrati, bježat ćemo u skloništa kad bude opasnosti

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 15:17

“Tijekom zračnih napada, utakmice će biti zaustavljene, a nogometaši, treneri i osoblje moraju brzo otići u sklonište”, rekao je Gutsait

Bez obzira na rat koji je u tijeku, Ukrajina će započeti svoju novu domaću nogometnu sezonu 23. kolovoza, rekao je državni ministar sporta Vadim Gutzeit. Na Facebooku je napisao da će "ukrajinsko nogometno prvenstvo započeti 23. kolovoza. Dogovorili smo se da razradimo proceduru za organizaciju i održavanje natjecanja u uvjetima izvanrednog stanja." Upravo 23. kolovoza obilježava se Dan državne zastave Ukrajine i prethodi Danu neovisnosti 24. kolovoza.

Nogomet u Ukrajini bio je prisiljen stati nakon ruske invazije, a klubovi su u travnju odlučili prekinuti sezonu. Titula nije dodijeljena.

“Tijekom zračnih napada, utakmice će biti zaustavljene, a nogometaši, treneri i osoblje moraju brzo otići u sklonište”, rekao je Gutsait. Utakmice će se igrati bez gledatelja i uz poštivanje svih obveznih sigurnosnih pravila. Naravno, planovi dolaze bez jamstava dok rat s Rusijom traje. Puno je stranih igrača napustilo Ukrajinu. “Nastavljamo se boriti i navijati. Stalno dokazujemo da je Ukrajina nacija pobjednika”, rekao je Vadim Gutzeit.

U ponedjeljak su se Šahtar iz Donjecka i talijanski trener Roberto De Zerbi rastali. Dynamo Kyiv je igrao prijateljske utakmice u dobrotvorne svrhe i mir diljem Europe protiv Olympique Lyona i Antwerpena ovaj tjedan. Ukrajinski klubovi sudjelovat će ove sezone u europskim natjecanjima. Sljedeći tjedan Kijev će se suočiti s Fenerbahçeom iz Turske u kvalifikacijskoj utakmici za Ligu prvaka. Podsjetimo, reprezentacija je stigla na centimetar od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nakon što je eliminirala Škotsku iz doigravanja, ali pogodak Garetha Balea odveo je Wales na Mundijal.


Tagovi

Ukrajinaukrajinsko nogometno prvenstvoRusija

Ostale Vijesti