REUTERS/Michael Dalder
REUTERS/Michael Dalder

Uhvati me ako možeš: Arjen Robben istrčao maraton za manje od tri sata

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.04.23. | 15:27

Nizozemac je oduvijek bio poznat po svojoj brzini.

Iako se umirovio prije dvije godine, legendarni nogometaš Arjen Robben nije odlučio u potpunosti se opustiti i sportske aktivnosti staviti na stranu, kao što je to, primjerice, bio slučaj s njegovim reprezentativnim suigračem Wesleyjem Sneijderom, koji je u nekoliko navrata iznenadio svojom figurom. Robben je odlučio iskoristiti brzinu po kojoj je bio poznat, stoga se prebacio u trčanje.

Prošle godine otrčao je svoj prvi maraton u Rotterdamu za 3 sata i 13 minuta, a ove je godine na istoj utrci dodatno popravio svoje vrijeme te je 42.195 metara istrčao za manje od tri sata što je vrijeme koje je veliki izazov i cilj za mnoge rekreativne maratonce.

Naravno, Robben zbog svojeg sportskog pedigrea nije klasičan rekreativac i njegovom tijelu pretrčati kilometarski dvoznamenkaste dionice samo je jedan od normalnih dana u uredu, no rezultat koji je ostvario svejedno je impresivan. Maraton je istrčao za 2 sata i 58 minuta, neloše za jednog 39-godišnjaka. Inače, svjetski rekord u maratonu drži Kenijac Eliud Kipchoge, koji je 2022. maraton u Berlinu istrčao za 2:01:09.

Robben je nogometnu karijeru okončao 2021. godine u dresu matičnog mu Groningena, a nastupao je još za PSV, Chelsea, Real Madrid i Bayern. Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 96 utakmica i postigao 37 pogodaka. (I.M.)


Tagovi

Arjen RobbenMaraton

Ostale Vijesti