Ugašen ponos Sicilije

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 18.10.19. | 17:36

Talijanski sud donio je službenu odluku o prestanku rada kluba.

 

Talijanski sud je prihvatio prijedlog tužitelja i proglasio klub Palermo nelikvidnim te ga tako ugasio s nogometne mape.

Ponosu Sicilije nije pomoglo ni 10 milijuna eura koliko je nudio sin kontraverznog biznismena i vlasnika kluba Maurizija Zamparinija za spas kluba jer je ta svota okarakterizirana kao preniska.

Glavni krivac za takvu situaciju u klubu je baš bivši predsjednik, koji se povukao 2017. godine, ali je prije toga raznim malverzacijama, za što je i osuđen, ostavio velike dugove te uzrokovao potonuće kluba.

 

 

Povijest Palerma je filmski materijal, klub je prvotno osnovan 1900. godine kao US Citta di Palermo, da bi drugi put bio osnovan 1920. godine pa treći 1941. godine, a posljednji ugašeni je ponovno startao s radom 1987. godine.

Baš taj posljednji Palermo je u 32 godine postojanja ostvarivao najveće uspjehe kluba pa čak dogurao i do europskih natjecanja. No, više od rezultata, imena poput Cavanija, Tonija, Pastorea, Dybale, Miccolija, Barzaglija… donosila su kontraverznom vlasniku ogroman novac. Godinama je klub živio od stvaranja igrača, međutim ni to nije bilo dovoljno da klub opstane.

Navijači i cijeli grad vodili su veliku bitku za klub, Palermo je prvo bilo izbačeno u Serie C, no borba je bila uzaludna i Orlovi su danas službeno ugašeni.

Međutim, kako se navijači ne mire s gubitkom kluba, novi i to po peti put je već osnovan pod imenom SSD Palermo i kreće od najnižeg razreda tamošnjeg nogometa.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Fabrizio MiccoliAndrea BarzagliPaulo DybalaEdinson Cavani

Ostale Vijesti