MATTHEW CHILDS/Action Images
MATTHEW CHILDS/Action Images

UEFA: Samo navijači iz Velike Britanije smiju na polufinala i finale Eura

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 05.07.21. | 22:36

Nogomet je po tko zna koji put oduzet onima zbog kojih se i igra.

UEFA je danas odlučila kako će zbog teške situacije s pandemijom kroronavirusa u Engleskoj posljednje tri utakmice moći uživo gledati samo stanovnici Velike Britanije, što je izazvalo bijes novinara i navijača diljem svijeta.

Drugim riječima na polufinalnim susretima kao i na finalu neće biti navijača iz Španjolske, Italije i Danske, dok će utakmicama moći prisustvovati samo oni s VIP ulaznicama jer se na njih zabrana ne odnosi.

Britanska vlada je zbog prijetnji UEFA-e donijela pristala na iznimku za grupu od dvije i pol tisuće ljudi koji će moći ući na stadion jer je krovna organizacija u protivnom htjela završnicu prebaciti iz Londona u Budimpeštu. Naravno, ovdje je riječ samo o političarima, zaposlenicima UEFA-e i FIFA-e te raznim posebnim gostima, dok je normalnim navijačima po tko zna koji put oduzet nogomet.

"Drago mi je da će navijači biti na stadionu, ali mislim da je to nepravedno. Trebalo bi biti polovica talijanskih, a druga polovica španjolskih navijača“, komentirao je čudnu odluku talijanski izbornik Roberto Mancini.

Englezi, koji će tako na kraju, za razliku od drugih, igrati gotovo sve utakmice na domaćem terenu, osim osmine finala protiv Ukrajine koju su odigrali u Rimu, ovakvom odlukom dobiti dodatan vjetar u leđa te dobiti veliku prednost pred konkurencijom.



Tagovi

Euro 2021Euro 2020EUROWembley

Ostale Vijesti