Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

UEFA potvrdila Bobana za vođu Nogometnog savjeta, bit će nadređen Ancelottiju, Zidaneu, Mourinhu, Capellu, Southgateu, Koemanu, Klinsmannu, Völleru…

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 07.04.23. | 14:13

Zvone je trenutačno direktor u Uefi, a u novom tijelu će biti nadređen brojnim nogometnim trenerskim ikonama i nekadašnjim legendama ovog sporta

Tijekom petka Europska udruga nogometnih saveza (UEFA) službeno je potvrdila osnivanje savjetodavne skupine koju će voditi Zvonimir Boban, legendarni hrvatski reprezentativac.

Boban je trenutačno direktor u Uefi, a u ovom tijelu će biti nadređen brojnim nogometnim trenerskim ikonama i nekadašnjim legendama ovog sporta.

Ova skupina stručnjaka i nogometno zvučnih imena, kako navodi UEFA, a najavio je to nedavno i njen predsjednik Aleksander Čeferin, pazit će nad pravilima igre, suđenjem, kalendarom i brojnim drugim temama koje su usko vezane za nogometnu igru. Prvi sastanak ova skupina bi trebala obaviti 24. travnja, a jedna od prvih tema na okupljanju će biti pravilo igranja rukom.

„Nogometni savjet“ uz Zvonimira Bobana na samom vrhu popunjavaju istinske nogometne veličine, a one su Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, Jose Mourinho, Gareth Southgate, Rio Ferdinand, Paolo Maldini, Fabio Capello, Javier Zanetti, Luis Figo, Philipp Lahm, Ronald Koeman, Michael Laudrup, Roberto Martinez, Petr Čech, Predrag Mijatović, Jürgen Klinsmann, Rudi Völler, Juan Mata i Robbie Keane.

(Hina, G)


Tagovi

Zvonimir BobanAleksander ČeferinUEFAIzvršni odbor UEFA-e

Ostale Vijesti