Germania Sport
Germania Sport

Učenik protiv učitelja i pitanje dana: Hoće li Goda ponoviti flastera na Lovriću kao na Livaji?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.08.21. | 10:00

Očekujemo tvrdu i zahtjevnu utakmicu, ali i mnoštvo dobrih poteza.

Nogometaši Gorice u sklopu šestog kola 1. HNL u Turopolju dočekuju Slaven Belupo. Sudar je to šeste i sedme momčadi prvenstva s tim da je domaćin dosad skupio jedan bod više u odnosu na svojeg današnjeg protivnika.

Gorica je zapravo sve napravila onako kako se i očekivalo. Preciznija, ova tri poraza izgledaju ružno, ali uzmemo li u obzir da su oni bili od Rijeke, Hajduka i Dinama, jasno je zašto apsolutno nitko u Turopolju ne gubi san zbog šest od maksimalnih 15 bodova na početku sezone. Ono što bi ih moglo 'zabrinuti' je to da im u goste danas stižu uvijek neugodni Farmaceuti, momčad koja je u posljednjem međusobnom ogledu ova dva sastava slavila u Turopolju minimalnim rezultatom.

(2.00) Gorica (3.80) Slaven Belupo (4.25)

I Gorica i Slaven Belupo su u novu sezonu ušli s novim trenerima. Krunoslav Rendulić je prihvatio poziv predsjednika Črnka nakon što je svima bilo jasno da je razlaz sa Sinišom Oreščaninom neminovan, dok je Dean Klafurić naslijedio Tomislava Stipića iako se ispočetka vjerovalo kako će karizmatični trener ipak ostati u Koprivnici drugu sezonu zaredom.

Debi nekadašnjeg trenera Legije na klupi Slavena nije mogao biti bolji. Nakon 90 minuta u Maksimiru na semaforu je stajalo 0:2, a golovi Krstanovića i Bogojevića dali su Farmacutima veliki vjetar u leđa na samom otvaranju sezone. No, to je ujedno bila i zasad jedina pobjeda Klafurićeve momčadi, jer nakon šoka na otvaranju sezone uslijedila su dva remija i dva poraza.

U posljednjem kolu oba su sastava poražena na teškim gostovanjima. Dinamo je bio bolji od Gorice s 1:0, dok je Hajduk na Poljdu zabio Slavenašima jedan gol više. Danas i jedni i drugi vjeruju da mogu do sva tri boda i baš iz tog razloga očekujemo kvalitetan ogled.

"To je moj klub, moj grad, i veselim se ovom gostovanju. Bit će teško za moju obitelj i prijatelje, ali trener sam Slavena Belupa. Nećemo otkriti toplu vodu ako kažemo da imaju nekoliko individualaca, koji mogu odlučiti utakmicu. Prije svega treba paziti na Lovrića, ali tu su i ostali mladi reprezentativci, baš kao i Matija Dvorneković. Ali prije svega, jako su dobra momčad i to pokazuju od ulaska u Prvu HNL. Gorica je fenomenalan klub, odlično organiziran i vrlo ozbiljan, ali i mi smo i očekujem jednu dobru utakmicu", rekao je Klafurić, inače iz Velike Gorice.

Što se tiče sastava, ne bi trebalo biti prevelikih iznenađenja. Oba trenera imaju gotovo kompletan sastav stoga bi svi oni 'najbolji' trebali i igrati. Iako je u posljednjem ogledu na teren poslao tri centralna braniča, očekujemo da Rendulić danas krene nešto ofenzivnije te da Gorica zaigra u 4-2-3-1 sustavu. S druge strane, Slavenovih 3-5-2 sigurnije je od nekad Juventusovih…

Za domaće je susret najavio stoper Krešimir Krizmanić.

"Svaka utakmica je nova, ono što je bilo prije nema veze s onim što je pred nama. Svaka naša utakmica s Belupom je bila 50/50, nikad se ne zna što će se dogoditi, ali igramo doma i moramo ići po pobjedu. Možemo obećati da ćemo dat sve od sebe da pobijedimo i samo s takvim mentalitetom možemo napredovati!", kazao je igrač Gorice.

Što se tiče onih na koje bi trebalo pripaziti, nema se što napisati, a da to svi ne znaju. Kod Gorice to su Lovrić i Dieye, kod Slavena Krstanović i Glavčić. Iako srpski veznjak nije postigao pogodak pet mjeseci, on je uvijek opasan, a pusti li mu se malo prostora, on svojim dalekometnim projektilima sigurno može ugroziti Banića.

Valja spomenuti kako će današnji ogled suditi Duje Strukan iz Splita, a utakmica počinje u 18:55 sati.



Tagovi

Slaven BelupoHNK GoricaHNLnajava 1.HNL

Ostale Vijesti