Eduard Vinatoru/PIXSELL
Eduard Vinatoru/PIXSELL

U21 finale: Španjolci se uzdaju u povijest, Englezi im žele pomrsiti račune

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 12:00

Utakmica je na rasporedu od 18 sati, uz prijenos na HTV 2

Gruzijska Batumi Arena će od 18 sati upriličiti finale U21 Europskog prvenstva u kojem će se susresti Španjolska i Engleska. Iako u ovoj utakmici nema jasnog favorita, brzim pregledom povijesnih uspjeha jasno je kako su Španjolci dosta uspješniji od Engleske.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mladi španjolski nogometaši pet puta su bili europski prvaci (1986., 1998., 2011., 2013., 2019.), a njihovi engleski vršnjaci europskim naslovom okitili su se dvaput (1982., 1984.).

Španjolcima je ovo peto finale na posljednjih sedam izdanja Eura za igrače do 21 godine te deveto u povijesti ovog natjecanja. S pet naslova, tri druga mjesta i dva treća Španjolska je najuspješnija reprezentacija na europskim prvenstvima u ovom uzrastu, a pet naslova ima i Italija.

Do ovog finala Španjolska je slomila i Hrvatsku, i to s 1-0, a u preostale dvije utakmice skupine B su s 3-0 pobijedili Rumunjsku dok su s Ukrajincima odigrali 2-2. U polufinale su se plasirali tek nakon produžetaka svladavši u četvrtfinalu Švicarsku 2:1, a do finala su stigli uvjerljivom pobjedom u polufinalu nad Ukrajinom 5:1.

Englezi su, pak, na putu do finala bili pobjednici kvalifikacijske skupine G upisavši osam pobjeda te po jedan remi i poraz.

Na završnom turniru osvojili su skupinu C sa sve tri pobjede po 2:0, protiv Češke, Izraela i Njemačke. U četvrtfinalu su s 1:0 izbacili Portugal, a u polufinalu su s uvjerljivih 3:0 bili bolji od Izraela.

Moguće postave

Engleska (4-2-3-1): Trafford - Aarons, Harwood-Bellis, Colwill, Garner - Gomes, Jones - Palmer, Gibbs-White, Smith Rowe – Gordon.

Španjolska (4-3-3): Tenas - Victor Gómez, Paredes, Pacheco, Miranda - Blanco, Álex Baena, Sancet - Rodri, Abel Ruiz, Sergio Gómez.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(rv)


Tagovi

Europsko prvenstvo u nogometu U21Španjolska U21 nogometna reprezentacijaengleska U-21 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti