U strahu su velike oči: Dok paze na Olma, Atalanti gol skuhale dvije najslabije Dinamove karike (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.09.19. | 21:40

Odlična partija Plavih u prvom poluvremenu.

Nogometaši zagrebačkog Dinama igraju sjajno poluvrijeme na otvaranju nove europske sezone, ovaj put u Ligi prvaka. Na Maksimir – koji je svjedočio sjajnoj koreografiji Bad Blue Boysa i navijača s ostalih tribina – stigla je Atalanta, senzacija Serie A iz prošle sezone.

Međutim, ovdje su se namjerili na tvrdu momčad pod trenerskom palicom Nenada Bjelice, koja je do vodstva stigla već u desetoj minuti, a prvo ime Modrih definitivno je Dani Olmo. Iako se nije upisao u rubriku strijelca ili asistenta za prvi gol, možemo slobodno reći kako na njemu leži dobar dio zasluge.

Netom prije pogotka 'zavaljao' je pola obrane kluba iz Bergama, ali njegov udarac završio je u bloku. Ipak, u nastavku akcije lopta je ostala u nogama momaka u plavom, dok je Petković odigravao za Stojanovića, dvojica igrača bila su koncentrirana na čuvanje španjolskog veznjaka, a treći je stoper taman u trenutku utrčavanja Marina Leovca 'iz mrtvog kuta', također pogledavao u Olma u strahu od njegovog utrčavanja.

Međutim, nisu očekivali Leovca koji utrčava na peterac gdje mu dolazi pravovremena lopta Petra Stojanovića za vodstvo 1-0. Uoči početka sezone, ovaj dvojac okarakteriziran je u javnosti kao najslabiji dio Dinamove momčadi - zbog čega i jesu dovedeni Pinto i Moubandje - ali bogme su se ovog puta prometnuli u heroje.

 

 

Izgledalo je kao da su se nogometaši Atalante oporavili, i taman kada su krenuli hrabrije prema šensaestercu Dinama, dolazi im, novi šok. Ponovno je Dani Olmo sve zakuhao. Sjano je kapetan mlade Furije izbacio Leovca na široki prostor po lijevoj strani. Dinamov lijevi bek fenomenalno pronalazi Mislava Oršića koji odličnim prizemnim udarcem gađa suprotni kut u malu mrežicu za 2-0.

Za potpuni knock-down Talijana ponovno se potrudio Mislav Oršić koji zabija na asistenciju glavom Arijana Ademija.

Rapsodija!

 

 

(Foto: screenshot)


Tagovi

Marin LeovacMislav OršićPetar StojanovićDani Olmo

Ostale Vijesti