U skupini E bez iznenađenja, domaćini očekivano odnijeli pun plijen

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 01.11.17. | 22:34

Liverpool i Sevilla pobjedama su se odvojili na čelu skupine

U skupini E, ususret četvrtom kolu tri momčadi i dalje su bile u igri za plasman u osminu finala. Favoriziranom Liverpoolu i Sevilli pomalo neočekivano pridružio se i ruski prvak, Spartak iz Moskve.

Liverpool je dočekao Maribor nakon što ih je pregazio u Sloveniji sa ogromnih 7:0. Istovremeno, Sevilli je na megdan dolazio Spartak nakon uvjerljive domaće pobjede u Moskvi od 5:1.

Na Anfieldu su Liverpoolovi navijači, osim rutinske pobjede, vjerojatno očekivali golijadu, nakon što su Kloppovi puleni razmontirali slovensku momčad u gostima. Međutim, na odmor se otišlo bez pogodaka. U nastavku je Mo Salah brzo načeo mrežu Maribora te se činilo da bi se Maribor mogao otvoriti  tražeći izjednačenje. Do iznenađenja ipak nije došlo te je Liverpool do sigurnih 3:0 došao pogocima Emrea Cana i Daniela Sturridgea. Razlika je mogla biti i veća jer je James Milner promašio jedanaesterac u 53. minuti.

U drugoj utakmici je Sevilla očekivano iskoristila poznate boljke ruskih momčadi u gostujućim utakmicama na europskoj smotri. Pogocima Lengleta i Banege u prvom poluvremenu činilo se da su Španjolci nadomak nova tri boda. U nastavku je Ze Luis smanjio zaostatak gostiju ali Spartak nije imao snage izjednačiti te je na Sanchez Pizjuanu ostalo 2:1 za Sevillu.

U posljednja dva kola Liverpool i Sevilla tako ulaze kao favoriti za prolaz, držeći prve dvije pozicije sa 8, odnosno 7 bodova.

(Foto: Action images)


Tagovi

Ze LuisEver BanegaJames MilnerEmre CanDaniel SturridgeMohamed SalahJurgen KloppMaribor

Ostale Vijesti