Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

U Šibeniku i bez Ivanušeca? Čačić smiruje situaciju: "Nema panike, mora nam krenuti"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.04.23. | 13:30

Dinamov trener otkrio još jedan potencijalni problem uoči polufinala Kupa na Šubićevcu, ali ne odustaje od lova na dvostruku krunu

Dinamo će istrčati na Šubićevac (srijeda, 17.30) u polufinalu Kupa, samo tri i pol tjedna nakon što je baš na tom stadionu izgubio prvenstveni dvoboj (1:2) i započeo svoj negativan niz. Nakon toga nije Dinamo više slavio na gostovanjima, izgubio je u Puli, remizirao u Gorici i u Šibenikk ovaj put dolazi po iskupljenje. I neki novi početak. No, da neće biti lako baš u Krešimirovu gradu tražiti izlaz iz krize svjestan je i trener Ante Čačić.

"Imali smo dosta reprezentativaca koji su dosta i participirali u svojim selekcijama, a sad smo opet u ritmu koji ne možemo preskočiti, unutar osam dana imao tri utakmice, sve tri vrlo zahtjevne. Imamo problema otprije s Perićem, Šutalom i Petkovićem, a upitan je i nastup Ivanušeca. On još treba obaviti neke preglede, vidjet ćemo kakva je situacija s njim do utakmice.", rekao je Ante Čačić.

E sad, ne bude li mogao Ivanušec bit će to novi hendikep za Modre, no, bila bi to isto tako prilika i za mladog Gabriela Rukavinu. Međutim, pitanje je kako će Čačić reagirati na istup njegova oca i bivšeg igrača Tomislava, koji je zbog male minutaže najavio Gabrielov odlazak iz kluba. Hoće li ga Čačić 'pomaziti' i dati mu priliku ili će sad još više trenirati strogoću pa, ne bude li mogao Ivanušec, kombinirati na krilima Špikića, Menala i Bočkaja? Nismo mogli pitati, jer uoči ove utakmice nije bilo klasične press-konferencije, iz kluba su samo poslali ton klasične najave utakmice. O ostalim pitanjima moći će se, valjda, nakon utakmice.

"Što je tu je, kakva god bila situacija, nemamo se pravo odricati našeg cilja, ambicija, napada na dvostruku krunu. Ovo je utakmica kojom se dolazi u finale. Učinit ćemo sve da tamo budemo, iako nas čeka respektabilan domaćin, koji nas je nedavno pobijedio i odigrao dobru utakmicu u Osijeku i drugo poluvrijeme s Hajdukom. Ali, ponavljam, ambicije su jasne, igrači su svjesni i svoje odgovornosti da moramo pružiti maksimum, učinit ćemo sve da se domognemo finala."

Koliko je važno, ali i koliko teško, u ovim trenucima podići momčad psihološki?

"Istina je da u zadnje vrijeme nismo bili učinkoviti, ali imali smo u Gorici dosta prilika, mogli smo u prvom dijelu riješiti utakmicu, onda primimo taj gol Mitrovića. To nam se dogodilo i u Puli. Očekujem da nam krene, a ako to tako bude, onda će rezultati biti bolji. Nema razloga za paniku, devet kola imamo sedam bodova ispred Hajduka, siguran sam da ćemo odgovoriti zadacima i ostati tu gdje jesmo.", zaključio je Čačić.



Tagovi

Luka IvanušecGNK DinamoNK ŠibenikHrvatski nogometni kupAnte Čačić

Ostale Vijesti