Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

U sastav upada Brekalo, to se za titulu čekalo! Tko će ispasti iz prvih 11 Hajduka? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 17:48

Dolazak novog igrača treneru Karoglanu nudi široki spektar mogućnosti u sastavljanju postave

Josip Brekalo treba postati novi igrač Hajduka, na putu je za Split i mogao te kako kažu vijesti trebao bi se naći u svečanoj loži Poljuda na Jadranskom derbiju. Kako je Hajduk koncentriran na utakmicu s Rijekom, predstavaljanje i službena objava očekuju se tijekom ponedjeljka, iako je po svim informacijama posao gotov.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Brekalo se nije uspio dogovoriti s Dinamo, zapelo je na relaciji između Firence i Zagreba, a kada je ostala opcija Olympiacosa, u priču se ubacio Hajduk, doveo igrača s kojim mu dodatno rastu izgledi za osvajanje titule bez obzira na ishod nedjeljnog dvoboja s Rijekom.

Nemojmo zaboraviti da je splitski klubu u obom prijelaznom roku vratio Nikolu Kalinića, došao je Laszlo Kleinheisler, a za kraj i Ivan Perišić. Po svemu sudeći u ovom nastavku prvenstva Brekalo bi trebao čuvati mjesto Perišiću dok se ne oporavi, a onda bi trebalo biti prostora za obojicu.

Trener Mislav Karoglan će kada Brekalo bude registriran imati slatke brige kako složiti prvu jedanestoricu da svi budu zadovoljni. No, netko će morati ispasti iz udarnog sastava, pa smo se malo poigrali sa formacijama koje strateg Bijelih može koristiti.

'Žrtve' dolaska Brekala mogle bi biti Kleinhesler i Filip Krovinovića no kako Karoglan rotira, vjerojatno će znati zadovoljiti svih. U jednoj kombinacji s Brekalom na lijevom krilu, ispao bi Krovinović koji bi morao na klupu, a u drugoj varijanti, to se može dogoditi s Kleinheislerom.

A što će tek biti kada se vrati Perišić, kako će onda Karoglan sastaviti momčad? No toga je daleko, gledamo dva tri kola unaprijed kada se Brekalo privikne na život na Poljudu i odradi nekoliko treninga. Za početak bi mogao biti i pričuva, da se ništa ne mijenja, ali već od povratka Ismaela Dialla s Afričkog kupa nacija, naziru se dva moguća sastava.

Osim toga, na klupi Karoglan ima i Kalinića kojemu namjerava davati barem pola sata, stoga je Brekalov dolazak naznaka širokog spektra mogućnosti u sastavljanju prve postave koja bi se, pogotovo ako se dobije Rijeka, mogla 'prošetati' nastavkom lige, a Karaglan mora riješiti slatke brige.

OPCIJA 1


OPCIJA 2



Tagovi

Josip BrekaloHajdukGNK DinamoMislav KaroglanIvan PerišićLaszlo KleinheislerFilip KrovinovićHrvatska nogometna ligaZimski prijelazni rok 2024.Jadranski derbi

Ostale Vijesti