Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

U Rijeku na probu stigao talentirani veznjak iz Njemčke koji je protekle četiri godine bio član Borussije Dortmund

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 11:05

Protiv Udinesea je bio na klupi, ali u igru nije ulazio...

“Tko je Wasco Walz?”, pitanje je koje se zapitao svaki navijač Rijeke kad je u ruke dobio zapisnik utakmice Rijeka – Udinese. Naime, mladi njemački veznjak konkurirao je za jučerašnju prijateljsku utakmicu između lidera HNL-a i talijanskog prvoligaša Udinesea, ali u konačnici ipak nije ušao u igru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, trebalo bi krenuti od početka. Punog imena Vasco Donato Walz je 18-godišnji njemački veznjak talijanskog podrijetla. Njegov nogometni put započeo je u Offenburgu, potom je prešao u Karlsruher, a posljednje četiri godine bio je član Borussije Dortmund gdje je igrao za U17 i U19 momčad. Prošle je sezone igrao standardno za juniore BVB-a, a njegove su kvalitete mogli vidjeti navijači Hajduka budući da je Walz bio u prvom sastavu Borussijine momčadi u UEFA Youth League koja je zapela u četvrtfinalu nakon što su od njih bolji bili ‘Bili tići’. Walz je u tom ogledu na terenu bio 70. minuta.

Od ljeta ove godine, Walz je u potrazi za angažmanom. Proteklih nekoliko dana nalazi se na Kvarneru, u Rijeci je trenutno na probi, a još će sigurno nekoliko dana struka lidera HNL-a provjeravati njegove kvalitete.

Hoće li s njime biti postignut dogovor, tek treba vidjeti. Na kraju su trener Sopić i njegov stručni stožer ti koji će okrenuti palace prema gore ili prema dolje. Tko zna, riječka mladost bi uskoro mogla postati još brojnija… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti