U Rijeci ostao tek jedan igrač iz postave koja je zadnji put izgubila od Dinama na Rujevici (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.04.17. | 13:25

U subotu se igra veliki derbi hrvatskog nogometa.

Rijeka i Dinamo će u subotu od 19 sati na Rujevici igrati derbi 27. kola Hrvatske nogometne lige koji bi mogao igrati veliku ulogu u konačnom obračunu za naslov prvaka. Rijeka trenutno ima 4 boda više od Dinama, a ove sezone još nije upisala niti jedan poraz – od 26 utakmica Riječani su upisali 21 pobjedu, a 5 puta su remizirali.

Statistika je na strani Rijeke i što se tiče međusobnih ogleda na Rujevici. Posljednji put Dinamo je u gostima pobijedio 21. rujna 2014., a nakon toga je Rijeka dva puta pobijedila dok su tri utakmice završile neriješeno.

Što se tiče te utakmice iz rujna 2014., nju je odlučio El Arabi Soudani koji je postigao oba gola za svoju momčad. Alžirac je 'Modre' doveo u vodstvo u 33. minuti, izjednačio je Andrej Kramarić u 58., a Soudani je 11 minuta kasnije postigao konačni rezultat.


Zanimljivo je kako Dinamo u svojim redovima ima više igrača koji su igrali tu utakmicu nego Rijeka. Prva postava momčadi koju je vodio Zoran Mamić izgledala je ovako: Eduardo – Pinto, Goncalo, Šimunić, Pivarić – Antolić, Ademi, Brozović – Soudani, Čop, Wilson Eduardo, a s klupe su još ušli Vukojević, Ćorić i Henriquez.

Od tih igrača u Dinamu su još Pivarić, Antolić, Soudani i Ćorić, pa i Goncalo te Henriquez, ali na njih trener Ivajlo Petev više ne računa. Prvu četvoricu ćemo vjerojatno vidjeti i na subotnjoj utakmici u modrom dresu.

Što se Rijeke tiče, Matjaž Kek je tada istrčao s ovom postavom: Vargić – Tomečak, Samardžić, Lešković, Leovac – Vešović, Moises, Cvijanović, Jugović – Kramarić, Krstanović, a u nastavku utakmice ušli su Mitrović, Kvržić i Anas Sharbini. Od tih 14 igrača, u Rijeci je trenutno tek jedan – Marko Vešović, jedna od udarnih karika Kekove momčadi.

(Foto: Pixsell/LineUpBuilder)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marko Vešović

Ostale Vijesti