Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvoje Jelavić/Pixsell

U reviji kartona, Mario Cvitanović nastavio gdje je Čanadi stao, Gorica prepustila dno Rijeci (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 02.10.22. | 19:06

Ni Gorica ni Šibenik nisu dočekali drugu pobjedu ove sezone, a utakmica će se, osim po osmom Šibenikovom remiju, pamtiti po 11 žutih i tri crvena kartona. Domaćini su više od 20 minuta imali igrača više, ali nisu pronašli put do pobjede

Čak 11 žutih tri crvena kartona i podjela bodova (1:1). Nisu ni Šibenik ni Gorica dočekali drugu ligašku pojedu ove sezone, a Mario Cvitanović i Igor Angelovski tražit će neku drugu priliku za svoj prvi trijumf na klupama ova dva kluba.

S obzirom da smo gledali dvoboj momčadi koje su do ovog sraza imale tek po jednu pobjedu i dva od tri najnefikasnija napada HNL-a, k tome je Šibenikova obrana najčvršća u ligi, nije se očekivao neki vatromet prilika i golova. Međutim, već u prvih 10-ak minuta bilo je uzbuđenja, s obje strane. U drugom napadu Gorica je mogla povesti, Mitrović je prošao po desnoj strani, odigrao na drugu stativu, ali je u zadnji tren natrčao Arai i spriječio pogodak. Odmah je odgovorio Šibenik, upravo je Arai probio desno krilo, centrirao pred gol, Čop je pucao glavom, ali je lopta bila previsoka i nije ju najbolje pogodio. No, već koju minutu kasnije, Salomon je imao čisti zicer. Sjurio se kroz obranu Goričana, stigao sam pred Banića, međutim, on je sjajnom reakcijom spasio gostujuću mrežu.

>> Golove sa susreta pogledajte OVDJE.

Mario Cvitanović u svom debiju na šibenskoj klupi nije previše mijenjao. Tek one koje je morao, jer ih nije bilo, poput dvojice Matića i Perića. Ali, nije dirao formaciju, nastavio je s trojicom u zadnjoj liniji, ipak je obrana dosad bila najbolji dio momčadi. Međutim, u nedjelju na Šubićevcu nije se doimala tako sigurnom. Jer, Gorica je imala više prilika, češće se nalazila pred Rogićem. Koji je prvo obranio ne odveć opasan spretan udarac Prokopa, a onda u 37. minuti 'kopirao' Banića. Sam je pred njim bio Mitrović, Rogić je bio maestralan. Vratarski remi 1:1 u velikim obranama, ali i dalje 0:0 na semaforu. Prije te obrane, pokušao je i Vojtko s lijeve strane, pucao je preko gola.

Ali, sve su to bile najave da bi Goričani prije mogli do pogotka, to se i ostvarilo. Raspoloženi Prokop 'prokopao' je opet desnu stranu, pronašao u šesnarestercu Fruka. On se izborio i namjestio za udarac, Rogić nije imao šanse. Goričani su bili u prednosti, Šibenčani osamućeni, mogli su do kraja prvog dijela poptuno potonuti da nije bilo odličnog Rogića. Deni Jurić, nakon još jedne greške domaće obrane, našao se pred njim, gađao suprotan kut, ali Rogić je opet bio na mjestu. I ostavio Šibenik na životu.

Nastavak nije krenuo tako gromovito kao prvi dio, ali nakon 10 minuta Šibenik je dobio veliku priliku. Naime, Jurica Pršir zaradio je drugi žuti karton, ostali su gosti s 10 igrača. Bunili su se Goričani da je odluka prestroga, na prvu se doista činilo da je start na Dolčeku bio preoštar, no, na snimci izgleda kao da kontakt nije bio baš tako brutalan. No, Šibenik s igračem više nije napravio ništa, tek u 70. prvi put je Vidović zapucao prema Baniću. Zapravo, u Banića. A onda su Šibenčani darovali Goricu. Fran Jović u prvom dijelu za jedno gaženje na nogu Fruka nije Araija nagradio kartonom, ali Japanac se sam potrudio da uđe u crnu statistiku. Napravio je dva prekršaja u dvije minute i od 73. minute opet su suparnici bili brojčano isti. I, kad je izgledalo da Šibenčani nemaju nikakvo rješenje i da će teško do boda, Delić se sjurio u šesnaesterac, Jovičić ga neoprezno faulirao, Jović nije imao dvojbi - kazneni udarac. Pucao je Delić i pogodio. Do kraja je Jović nastavio dijeliti kartone, Banić je odlično zaustavio udarac Mine i spasio Gorici bod, a reviju kartona zaključio je Julardžija. I on je dobio drugi žuti, Gorica je završila susret s igračem manje, ali izdržala zadnjih nekoliko minuta i vratila se sa Šubićevca neporažena.

Ovo je, pak, osmi remi Šibenika ove sezone u 11 kola, Cvitanović je nastavio tamo gdje je stao njegov prethodnik Damir Čanadi. Gorica se, pak, izjednačila s Rijekom na dnu, formalno je Riječanima prepustila dno, a baš u sljedećem kolu ta će dva kluba igrati međusdobno. U derbiju začelja!


Šibenik - Gorica 1:1

Stadion: Šubićevac

Gledatelja: 876.

Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb) i Luka Pajić (Rijeka). Četvrti sudac: Ante Terzić (Podstrana). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Kristijan Novosel (Valpovo).

ŠIBENIK (3-5-2): Rogić - Rom, Mesa, Mina - Arai, Salomon, Skorup (od 60. Vidović), Rak (od 77. Burgui), Dolček (od 60. Kreković) - Čop (od 89. Marasovic), Delić. Trener: Mario Cvitanović.

GORICA (4-2-3-1): Banić - Wague, Jovičić, Krizmanić, Vojtko - Pršir, Francois - Mitrović (od 83. Ndokyt), Prokop (od 58. Julardžija) , Fruk (od 89. Wallace) - Jurić (od 83. Vujnović). Trener: Igor Angelovski.

Strijelci: 0:1 - Fruk (38., Prokop), 1:1 - Delić (82.-11m)

Žuti karoni: Mesa, Mina, Kreković, Arai (Šibenik); Pršir, Julardžija, Mitrović, Vujnović (Gorica)

Crveni kartoni: Pršir (55, drugi žuti karton), Arai (73. drugi žuti karton), Julardžija (90, drugi žuti karton)

HNL, 11. kolo

Petak, 30. rujna

Varaždin – Istra 1961 1:1

Subota, 1. listopada

Osijek – Lokomotiva 4:1

Dinamo – Slaven Belupo 4:1

Nedjelja, 2. listopada

Rijeka – Hajduk 0:1

Šibenik – Gorica 1:1



Tagovi

NK ŠibenikHNK GoricaHNLMario CvitanovićIgor Angelovski

Ostale Vijesti