U reprizi finala SP-a 2014, Gaučosi sustigli zaostatak od dva gola protiv Elfa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.10.19. | 22:44

Zanimljiv dvoboj na Signal Iduna Parku.

U sklopu prijateljske utakmice na Signal Iduna Parku u Dortmundu, sastale su se reprezentacije Njemačke i Argentine. Iako bez glavnog igrača, Lionela Messija, Gaučosi su uspjeli doći do remija u reprizi finala Mundijala iz 2014. godine, nakon što su imali dva gola zaostatka sve do zadnje četvrtine utakmice. U konačnici, ogled je završio remijem 2-2.

U redovima domaćina briljirali su Kai Havert, Serge Gnabry, Marcel Halstenberg i Heiko Klostermann, dok je zapaženu ulogu imao i Julian Brandt. Od prve minute na vratima momčadi Joachima Lowa, startao je prema dogovoru Marc-Andre ter Stegen.

Prvi gol je stigao već u 16. minuti, a strijelac je bio krilni napadač Bayern Munchena. Asistirao mu je s desne strane Klostermann, a Gnabry se odlično snalazi u kaznenom prostoru gostiju i zabija svoj deseti gol u posljednjih 11 nastupa za Elf.

Odličnu partiju Gnabry je potvrdio već šest minuta kasnije kada je odlično asistirao Havertzu za njegov prvijenac u nacionalnom dresu.

 

 

 

 

Do kraja poluvrmena rezultat se nije mijenjao, a u nastavku izbornik Argentine, Scaloni, u igru umjesto Roja, Correje i Dybale ubacuje Acunu, Ocamposa i Alarija. Upravo je osovina Acuna-Alario zaslužna za smanjenje zaostatka za Nijemcima. Prvi je asistirao, a nogometaš Leverkusena, Alario zabio za 2-1.

Alario je danas bio potpuno raspoložen, poput Gnabrya te je u 85. minuti asistirao Ocamposu i tako pokazao da je Scaloni odlično pogodio sa zamjenana.

Za razliku od finala SP-a prije pet godina kada je regularni dio završen remijem, a u produžecima Mario Gotze zabio za naslov prvaka, sada nije bilo produžetaka.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacijaArgentinska nogometna reprezentacijaLucas OcamposLucas AlarioKai HavertzSerge Gnabry

Ostale Vijesti